Bel direct: 088 - 0024300

Fitte gebouwen

Mensen brengen het grootste gedeelte van hun werkzame leven door in gebouwen. De kwaliteit van die gebouwen waarin ze leven en werken is van invloed op hun gezondheid en hun functioneren.

Toch verliezen we dat vaak uit het oog. Bij de ontwikkeling van gebouwen. Of bij de keuze van een aan te huren pand. Dan gaat het vooral om het reduceren van de investeringskosten het de beschikbare oppervlakte per werknemer. En dan is er minder aandacht voor de kwalitatieve aspecten.

Natuurlijk: die kwalitatieve aspecten zijn minder meetbaar en de gevolgen zijn vooral minder zichtbaar. En nog minder hard aan te tonen. Toch is dat vreemd. We kennen allemaal wel de ervaring van die saaie inpandige vergaderzaal waar het muf is. We weten dat dan niet de meeste geniale ideeën ontspruiten. of die saaie kantoorkamer met klimaatklachten. Of denk aan die verkeerde keuze van dat hotel waardoor het vakantiegevoel maar niet tussen de oren komt.

Het kan niet anders dan dat dit direct of indirect leidt tot minder productiviteit en creativiteit. En überhaupt tot minder plezier in werken.

Dat is de reden dat we meer dan ooit moeten zorgen dat gebouwen lekker zijn om in te werken en in te wonen. Dat ze een inspirerende omgeving bieden en gezond zijn. Niet voor niets is dat één van de doelen van duurzaam bouwen (zie Duurzaamheid).

Als we die lijn kiezen bij het ontwikkelen van gebouwen kost dat weinig tot niets meer. Bij bestaande gebouwen is vaak een opwaardering nodig die simpelweg geld kost. In veel gevallen moet er vanwege de technische staat toch al het nodige gebeuren. En bovendien is er al  het nodige op afgeschreven waardoor er dus budget beschikbaar is. Doe het dan meteen goed en lever een fit gebouw af. Die gebouwen zullen altijd meer rendement opleveren omdat ze tot in lengte van jaren aantrekkelijk blijven. Sterker nog: wij geloven dat er steeds meer een schifting komt tussen matige gebouwen die in toenemende mate de leegstand versterken en fitte gebouwen die een tweede, derde en nog meer levens kennen.

Projecten:

Franse Ambassade
In opdracht van de Rijksgebouwendienst heeft Stevens Van Dijck de directievoering en het toezicht verzorgd.

Lees meer >


Gemeentehuis Bloemendaal
Door de fusie van gemeenten Bloemendaal, Overveen en Bennebroek ontstond behoefte aan centrale huisvesting.

Lees meer >


COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op