Bel direct: 088 - 0024300

Duurzaamheid

Duurzaamheid is geen hype. Het is een tendens, die breed wordt erkend en herkend. Gelukkig maar. Want het welzijn van onze omgeving staat bij ons voorop. Dat is geleidelijk aan geëvolueerd tot het principe dat wij ook verantwoordelijk zijn voor het welzijn van toekomstige generaties, vanuit het besef dat wij de aarde in bruikleen hebben.

Vanuit die gedachte kan het niet anders dan dat iedereen zo duurzaam mogelijk bouwt. En waar vroeger duurzaam bouwen een onwelgevallige verplichting was, is het nu iets om trots op te zijn! We willen graag in duurzame gebouwen wonen en werken.

En laten we vooral niet vergeten dat duurzaamheid niet alleen gaat over energie en duurzaam geproduceerd hout. Het gaat ook over gezondheid. Duurzame gebouwen zijn gezonde gebouwen. En daarmee sluiten we aan op een andere trend: gezond leven.

Gelukkig is een duurzaam gebouw betaalbaar. Met name een extreem laag energieverbruik of energieneutraliteit vergt weliswaar een additionele investering. Maar dat is binnen een redelijke tijdsspanne terug te verdienen. En voor beleggers geldt: wij geloven dat steeds meer organisaties alleen nog in duurzame gebouwen gehuisvest willen zijn. En bereid zijn meer huur te betalen in ruil voor lage energiekosten. Dat betekent dus dat duurzame gebouwen op langere termijn beter renderen!

BREEAM
BREEAM is een van de methodes om de duurzaamheid van de gebouwde omgeving te meten en te classificeren van 'Pass' tot 'Outstanding'. BREEAM-NL wordt de Nederlandse standaard. De duurzaamheid van een gebouw wordt op 9 onderdelen gemeten waarbij niet alleen rekening wordt gehouden met het gebouw maar ook met het ontwikkelproces en het gebruik. Een BREEAM certificaat zal ook de waarde van vastgoed verhogen.

Wij geloven niet sec in scores of certificaten. BREEAM is een goed instrument om de ambitie concreet te maken en exact te monitoren of die ambitie gehaald wordt. Maar wij zoeken altijd naar de intrinsiek duurzame oplossingen. Zo scoort een biomassa centrale in een gebouw hoog. Maar wij vinden dat een gebouw duurzaam moet zijn zonder grondstoffen te 'importeren'. Verder is BREEAM-NL ook een goed middel om te communiceren over de duurzame prestaties met de gebruikers.

BREEAM-NL Bestaande Bouw en Gebruik, speciaal ontwikkeld voor bestaande gebouwen.

Projecten:

Danone Utrecht
Realisatie nieuw onderzoekscentrum voor de Baby and Medical Division van Danone.

Lees meer >


Duurzame Regiokantoren Enexis
Enexis ontwikkelt een serie duurzame regiokantoren, een combinatie van een kantoor met bedrijfsruimte.

Lees meer >


GML Universiteit Utrecht
Nieuwbouw van het Gemeenschappelijk Milieu Laboratorium (GML) op de Uithof in Utrecht.

Lees meer >


Gemeentehuis Midden-Delfland
In Schipluiden is het nieuwe gemeentehuis voor Midden-Delfland gerealiseerd.

Lees meer >


Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op