Bel direct: 088 - 0024300

Zorg

De zorg is de snelst groeiende sector in Nederland. De toename in de zorg- en welzijn sector wordt sterk bepaald door demografische factoren en door een min of meer autonome groei van de vraag naar zorgdiensten.

De zorgsector is een breed begrip, globaal is deze onder te verdelen in Cure & Care. Tot Cure worden de behandelende instanties gerekend als ziekenhuizen, huisartsen en eerste lijngezondheidszorg. Care wordt gekenmerkt door de verzorgende instanties als het verpleeghuis, het verzorgingshuis de thuiszorg, de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg.

De huisvestingsbehoefte van deze verschillende instanties is zeer divers maar voor alle geldt dat de huidige vastgoedportefeuille vaak verouderd is en niet kan bijdragen aan optimale zorgverlening.

Contactpersoon voor deze sector

Gerelateerd nieuws

Stevens Van Dijck op avontuur

Samen avonturen beleven verbindt. Even weg uit je vertrouwde omgeving, dingen doen die je anders niet snel zou doen. Stevens Van Dijck ging met het hele team een weekend naar Vlieland. Een onvergetelijk avontuur.

Lees meer >

16-06-2022 - Door Astrid van Dun

Inspiratiesessie circulair bouwen

Hoe leuk het is om kennis te delen bleek deze week weer toen Stevens Van Dijck op uitnodiging van Pauwert Architectuur een inspiratiesessie over circulair bouwen mochten organiseren.

Lees meer >

14-06-2022 - Door Stefanie Bouman

Nieuw artikel op platform Betere Gebouwen zijn Circulair

Circulariteit krijgt binnen de bouw steeds meer vorm: vanuit vraag en aanbod ontstaan steeds weer nieuwe initiatieven. Er is sprake van enthousiasme én onwetendheid, lef én terughoudendheid. Vanuit Betere Gebouwen brengen we graag inspirerende voorbeelden aan het licht van hoe de bouwsector bijdraagt aan de circulaire transitie.

Lees meer >

02-06-2022 - Door Stefano Delea

Kantoor Stevens Van Dijck Leeuwarden is verhuisd

Ook in Noord-Nederland zijn er volop kansen voor Stevens Van Dijck Bouwmanagers en Adviseurs, dus reden genoeg om de locatie van ons kantoor in Leeuwarden te upgraden naar een mooie en centrale plaats in de Friese hoofdstad. Tegenover het station, met uitzicht op kunst en groen. Op de Lange Marktstraat 1 kunnen we weer jaren vooruit!

Lees meer >

Bouwkostentraining: hoe stuur je op kosten?

Een gebouw moet mooi zijn, functioneel, voldoen aan wet- en regelgeving en… betaalbaar zijn. Maar hoe stuur je als bouwmanager op kosten tijdens een bouwproces?

Lees meer >

Gerelateerde projecten

Verbouwing Stamcellab Sanquin
In het reeds bestaande Gebouw Q is een magazijn verbouwd tot stamcellab.

Lees meer >


Bouwcoördinatie Sanquin Bloedvoorziening
Sanquin ontstond uit een fusie van 22 locale bloedbanken. De huisvesting moest op een geheel andere leest geschoeid worden.

Lees meer >


Emma Kinderziekenhuis (EKZ AMC)
Complete renovatie en uitbreiding van het Emma Kinderziekenhuis (EKZ AMC).

Lees meer >


Nieuwbouw Sanquin gebouw Y
Nieuwbouw divisies Productie en Research, gebouw Y.

Lees meer >


Zorgpark De Heygraeff
Begeleiding Europese aanbesteding, uitvoeringsfase renovatie van Zorgpark de Heygraeff.

Lees meer >


UMC St. Radboud Ziekenhuis
Nieuwbouw van gebouw ‘Vrouw en Kind’ en ‘Diagnostiek’.

Lees meer >


NKI Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis
Renovatie en herbestemming van delen van het ziekenhuis in Amsterdam.

Lees meer >


Isala Klinieken
Nieuwbouw ziekenhuis van de toekomst op een van de huidige locaties Sophia.

Lees meer >


Deventer Ziekenhuis
Nieuwbouw Deventer Ziekenhuis, psychiatrisch centrum en radiotherapeutisch instituut (RISO).

Lees meer >


TBS kliniek Zeeland
Realisatie van definitieve huisvesting van tbs-kliniek gemeente Landerd.

Lees meer >


Uitbreiding Sanquin gebouw V
Het reeds bestaande Gebouw V wordt aan twee zijden uitgebreid met een kelder, begane grond, 1e verdieping en technische ruimten. De gevel die gelijk is aan aansluitende gebouwen zorgt ervoor dat er één beeld ontstaat.

Lees meer >


Nieuwbouw Reinier de Graaf Gasthuis Delft
Na 30 maanden bouwen is het Reinier de Graaf in Delft op 27 februari 2015 opgeleverd.

Lees meer >


De Ontmoeting Amstelveen
De Ontmoeting is een multifunctioneel complex met zorgappartementen, appartementen voor de vrije sector en appartementen voor de sociale huur.

Lees meer >


KOZ-complex Rotterdam
Gemeente Rotterdam ontwikkelde een Kind, Onderwijs en Zorg-complex. Na een intensieve ontwerpbegeleiding heeft Stevens Van Dijck ook de directievoering verzorgd.

Lees meer >


Renovatie ketelhuis NKI AvL
Het ketelhuis van het Antoni van Leeuwhoek Ziekenhuis (AvL) in Amsterdam is toe aan renovatie. Stevens Van Dijck is gevraagd het projectmanagement op zich te nemen.

Lees meer >


Poli-Apotheek Maasstad Ziekenhuis
De Poli-Apotheek van het Maasstad Ziekenhuis (MSZ) kampte medio 2015 met hoge piek wachttijden en no-shows. Vermoedelijk door een tekort aan balies en ruimtegebrek voor een efficiënte procesgang.

Lees meer >


Nieuwbouw OZG Scheemda
Naast de rijksweg A7 aan de westzijde van Scheemda is begin 2018 een nieuw ziekenhuis voor de Ommelander Ziekenhuis Groep opgeleverd. Tijdens de realisatiefase is Stevens Van Dijck verantwoordelijk geweest voor het operationele bouwmanagement en de directievoering,

Lees meer >


Spoedapotheek Medisch Centrum Leeuwarden
De samenwerking van de spoedapotheek en de ziekenhuisapotheek verlangde een nieuwe huisvesting. De nieuwe apotheek is gelegen nabij de hoofdentree van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL).

Lees meer >


Woonzorgcomplex Lorentzhof
In mei 2016 is het woonzorgcentrum Lorentzhof in Leiden opgeleverd. Stevens Van Dijck verzorgde bij deze duurzame renovatie de directievoering.

Lees meer >


Maasstad Academie
Het Maasstad Ziekenhuis is een samenwerkend topklinisch opleidings-ziekenhuis (STZ). Stevens Van Dijck is sinds juli 2015 betrokken bij diverse projecten binnen Maasstad Ziekenhuis.

Lees meer >


Rijndam Revalidatie
Rijndam Revalidatie biedt revalidatiezorg op verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Rijndam Revalidatie is specialist in complexe revalidatievraagstukken voor kinderen, jong volwassenen en volwassenen en wil blijvend voorop lopen in zowel de patiëntenzorg als in opleiding en (wetenschappelijk) onderzoek. Stevens Van Dijck gaf leiding aan het programma Bouw en vervulde daarin de rol van bouwdirecteur en projectmanager.

Lees meer >


Brandwondencentrum Maasstad
Het Brandwondencentrum in het Maasstad Ziekenhuis had voor ogen de mooiste en kindvriendelijkste verbandwisselkamer van Nederland te maken.

Lees meer >


Reinier Haga Orthopedisch Centrum
Op het terrein van het LangeLand Ziekenhuis te Zoetermeer wordt een orthopedisch centrum gerealiseerd.

Lees meer >


Bijzondere locatie nieuwe OK's Reinier de Graaf Gasthuis
Twee nieuw te bouwen operatiekamers van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft hebben wel een heel bijzondere plek: bovenop de bestaande parkeergarage voor bezoekers. Bij de bouw van deze garage die naast het ziekenhuis staat, was al rekening gehouden met deze mogelijke uitbreiding. Stevens Van Dijck was verantwoordelijk voor het projectmanagement van het ontwerp en realisatie van deze uitbreiding.

Lees meer >


Uitbreiding OK-complex Nij Smellinghe
Er wordt gebouwd aan maar liefst zeven splinternieuwe OK's, waarvan één moderne hybride variant.

Lees meer >


Nieuwbouw Behandelcentrum Voorburg - Reinier de Graaf Ziekenhuis
Reinier de Graaf ziekenhuis heeft een nieuw behandelcentrum in Voorburg gebouwd. Naast spreek- en onderzoekskamers en zelfstandige behandelruimtes voor een groot aantal algemene specialisme zijn er ook bloedafnamepunten, röntgenfaciliteiten en een IVF-centrum (incl. laboratorium) gerealiseerd.

Lees meer >


Verbouwing afdeling longrevalidatie Radboudumc
Het Radboudumc bouwt aan de toekomst. Nieuwe technieken, technologieën, inzichten en trends zorgen ervoor dat het zorglandschap continu in beweging blijft. Om hieraan tegemoet te komen herijkte het Radboudumc in 2014 haar masterplan ‘Compacte Campus’. Als resultaat hiervan wordt niet alleen aandacht besteed aan compacter en intensiever gebruik van de huisvesting, maar ook aan de hedendaagse technologie voor zorg en vastgoed en andere manieren van samenwerken.

Lees meer >


Renovatie De Smederij in Leusden
Gemeente Leusden zocht passende huisvesting voor het consultatiebureau van de GGDrU. In een voormalig schoolgebouw dat wordt gebruikt als buurt-/zorgcentrum en broedplaats voor kleine ondernemers en maatschappelijke organisaties, is plaats genoeg. Ook matcht het consultatiebureau goed met de functionele invulling van de andere huurders van het gebouw, De Smederij. Een goede oplossing voor het huisvestingsvraagstuk is gevonden.

Lees meer >


Nieuwbouw en renovatie Huntington expertisecentrum Topaz Overduin
In verpleeghuis Overduin in Katwijk is de afdeling voor mensen met Huntington aan vervanging toe. De vergunningen voor sloop en nieuwbouw van deze afdeling is binnen. Het doel is de 80 nieuwe woningen aan de rand van de Katwijkse duinen in 2024 klaar voor gebruik te hebben.

Lees meer >


Nieuwbouw CSA-CSD Radboudumc Nijmegen
Het Radboudumc in Nijmegen zet volop in op het vernieuwen en verbeteren van de huisvesting van diverse afdelingen. Ook voor de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) en Centrale Scopen Desinfectie (CSD) wordt nieuwe gezamenlijke huisvesting ontworpen en gerealiseerd op de campus van het Radboudumc.

Lees meer >


COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op