Bel direct: 088 - 0024300

Winkelcentra

Vergrijzing, e-shopping, economische crisis, globalisering verdergaande multiculturele samenleving, duurzaamheid, groeiende informatiehonger, entertainment en beleving zijn belangrijke trends die de komende jaren het winkellandschap ingrijpend zullen veranderen. De winkelsector staat dan ook voor een groot aantal uitdagingen de komende jaren waarbij op diverse vraagstukken een antwoord gevonden moet worden.

Wat zijn de winkelwensen van toekomstige generaties? Wat voor consequenties hebben overheidsmaatregelen voor locaties? Wordt het herbestemmen of herontwikkelen? Huren berekenen op basis van omzet of op basis van bijdrage aan attractiviteit? En welke impact heeft online winkelen op de fysieke winkelomgeving?

Contactpersoon voor deze sector

Gerelateerd nieuws

Fijne feestdagen!

2021. Bijna weer een jaar voorbij. Het was een jaar met mooie en moeilijke momenten, dat geldt zonder twijfel voor iedereen. Ons werk, het begeleiden van bouwprojecten, ging onverminderd door. Soms anders dan we gewend zijn en soms anders dan we zouden willen, maar we kónden in elk geval door. Daar zijn we dankbaar voor.

Lees meer >

17-12-2021 - Door René van Kooi

Een jaar vol mooie projecten

Stevens Van Dijck heeft in 2021 weer met veel plezier en inzet gewerkt aan diverse projecten. We zijn er trots op dat wij, als bouwmanagers en adviseurs, een rol mogen spelen in al die unieke en vaak bijzondere projecten. En voor zoveel verschillende opdrachtgevers de handen uit de mouwen mogen steken. Dat blijven we natuurlijk doen.

Lees meer >

Nieuw directieteam Stevens Van Dijck

GEEN FAMILIE EN TOCH EEN FAMILIEBEDRIJF

Lees meer >

15-10-2020 - Door Astrid van Dun

Nieuw platform online: Betere Gebouwen zijn Circulair

De bouwwereld een stukje circulairder maken, dát is onze ambitie. LBP|SIGHT en Stevens Van Dijck werken samen aan een mooi project met torenhoge ambities: een zo circulair mogelijke renovatie van een kantoorgebouw. Dat vinden we gaaf! En we leren er ontzettend veel van. Kennis en inzichten die we jullie niet willen onthouden. Daarom dit platform, waar jullie ook met ons kunnen delen.

Lees meer >

01-05-2020 - Door Roel Smit

Kantoren waardeloos door Corona?

De laatste tijd verschijnen veel berichten over het 1,5 m kantoor of de 6 ft office. Betekent dit dat we fors moeten verbouwen? Of dat de capaciteit aanzienlijk daalt? Wij denken dat dit voor moderne kantoren wel meevalt. Voor het archetype herenhuis-kantoor zullen de gevolgen wel ingrijpender zijn.

Lees meer >

Gerelateerde projecten

Lyceumkwartier Doetinchem
Stevens Van Dijck / Watts heeft naast due diligence voor belegger Mondia Investments ook de monitoring tijdens de uitvoering verzorgd alsmede de opleveringsbegeleiding.

Lees meer >


Winkelcentrum Raaks
WATTS / SVD heeft koper, Generali Real Estate Investments ondersteund en geadviseerd tijdens de verwerving van het winkelcentrum Raaks.

Lees meer >


Winkelcentrum Oosterheem
In Zoetermeer wordt in de wijk Oosterheem een nieuw winkelcentrum met woningen en een parkeergarage gerealiseerd.

Lees meer >


Herontwikkeling Kleiweg Gouda
Herontwikkeling van diverse winkelpanden aan de Kleiweg 24-28 in Gouda.

Lees meer >


Nieuwbouw Tricotage
In het centrum van Veenendaal is in één bouwvolume een multifunctioneel gebouw gerealiseerd.

Lees meer >


Winkelcentrum Ypenburg Den Haag
Gebiedsontwikkeling Ypenburg te Den Haag.

Lees meer >


De Parel van Panningen
Nieuwbouw winkelcentrum en woningen Parel van Panningen.

Lees meer >


Winkelcentrum Dronten
Herontwikkeling en uitbreiding van het centrum van Dronten.

Lees meer >


Winkelcentrum De Klanderij te Enschede

Lees meer >


Centrumplan EPE
Stevens Van Dijck werkte in opdracht van Cório Nederland Retail BV aan de realisatie van het Centrumplan Epe.

Lees meer >


Winkelcentrum Diemen
Winkelcentrum Diemen is fors uitgebreid met 8.500 m² winkelvloer, een tweelaagse parkeergarage en 45 vrije sector huurwoningen.

Lees meer >


TDD Beursgallery Rotterdam
Voor Allianz Real Estate France is technische due diligence geleverd in de acquisitiefase van het project.

Lees meer >


Bank Monitoring Veldstraat Gent
In opdracht van FGH Bank/Prowinko heeft Watts/Stevens Van Dijck Bank monitoring uitgevoerd tijdens de bouw van een herontwikkeld retail complex

Lees meer >


Flagshipstore Marks and Spencer
Het Britse Marks and Spencer (M&S) heeft een flagshipstore in Den Haag geopend.

Lees meer >


Breda Vooruit
Vlakbij het station in Breda worden in 3 fasen zo'n 230 woningen, 1.000 m² commerciële ruimten en ondergrondse parkeervoorzieningen gebouwd.

Lees meer >


Decathlon Breda
Decathlon is een internationaal opererende retailer in sportartikelen en heeft zich ambitieuze doelstellingen opgelegd voor de Nederlandse markt en een sterke expansie voor ogen.

Lees meer >


Parkeergarage Katwolderplein Zwolle
De parkeergarage in Zwolle is een blikvanger. De gele burcht vormt een sterk en herkenbaar beeld aan de rand van de historische binnenstad van Zwolle.

Lees meer >


Sporten, wonen en ondernemen in Huis op Zuid
Een aanwinst voor de stad. Dat zou je Huis op Zuid met recht kunnen noemen. Het wordt gebouwd op nog geen kilometer ten zuidoosten van de Erasmusbrug in Rotterdam, aan de Laan op Zuid. Het multifunctionele complex bestaat uit een sportcentrum, zwembad, horeca, fietsenstalling en een woontoren met 100 huurappartementen.

Lees meer >


COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op