Bel direct: 088 - 0024300

Laboratoria

Intrinsieke complexiteit en strenge eisen. High Tech gebouwen herbergen complexe technische installaties en systemen om specifieke functies en processen te kunnen accommoderen. Bijvoorbeeld ziekenhuizen/operatiekamers, datacenters en laboratoria.

De complexiteit van deze gebouwen vraagt om uitstekende aansturing, gedegen coördinatie en bewaking van het ontwerpproces en de feitelijke bouwwerkzaamheden. Dit stelt niet alleen hoge eisen aan de ontwerpers van deze gebouwen, maar ook aan het projectmanagement.

Fouten in een ontwerp, de coördinatie of de afstemming tussen disciplines vormen een groter risico dan bij meer conventionele gebouwen. Daarbij komt dat de schade (vertraging!) als gevolg van eventuele fouten vaak groot is en dat ook eventuele herstelkosten zeer hoog kunnen zijn. Het adequaat identificeren en beperken van mogelijke risico's, zowel in de ontwerpfase als tijdens de realisatie, is bij deze projecten een belangrijke taak van de projectmanager.

Daarbij komt dat de business modellen van opdrachtgevers in de datacenter markt vaak als kenmerk hebben dat het ontwerp en de bouw in zeer korte tijd gerealiseerd moeten worden. Daarbij gaat het ook nog eens om grote investeringen. De risico's, zowel in tijd, geld als kwaliteit zijn daardoor aanzienlijk en dat vraagt om ervaren en daadkrachtige projectmanagers.

Contactpersoon voor deze sector

Gerelateerd nieuws

Fijne feestdagen!

2021. Bijna weer een jaar voorbij. Het was een jaar met mooie en moeilijke momenten, dat geldt zonder twijfel voor iedereen. Ons werk, het begeleiden van bouwprojecten, ging onverminderd door. Soms anders dan we gewend zijn en soms anders dan we zouden willen, maar we kónden in elk geval door. Daar zijn we dankbaar voor.

Lees meer >

17-12-2021 - Door René van Kooi

Een jaar vol mooie projecten

Stevens Van Dijck heeft in 2021 weer met veel plezier en inzet gewerkt aan diverse projecten. We zijn er trots op dat wij, als bouwmanagers en adviseurs, een rol mogen spelen in al die unieke en vaak bijzondere projecten. En voor zoveel verschillende opdrachtgevers de handen uit de mouwen mogen steken. Dat blijven we natuurlijk doen.

Lees meer >

Nieuw directieteam Stevens Van Dijck

GEEN FAMILIE EN TOCH EEN FAMILIEBEDRIJF

Lees meer >

15-10-2020 - Door Astrid van Dun

Nieuw platform online: Betere Gebouwen zijn Circulair

De bouwwereld een stukje circulairder maken, dát is onze ambitie. LBP|SIGHT en Stevens Van Dijck werken samen aan een mooi project met torenhoge ambities: een zo circulair mogelijke renovatie van een kantoorgebouw. Dat vinden we gaaf! En we leren er ontzettend veel van. Kennis en inzichten die we jullie niet willen onthouden. Daarom dit platform, waar jullie ook met ons kunnen delen.

Lees meer >

01-05-2020 - Door Roel Smit

Kantoren waardeloos door Corona?

De laatste tijd verschijnen veel berichten over het 1,5 m kantoor of de 6 ft office. Betekent dit dat we fors moeten verbouwen? Of dat de capaciteit aanzienlijk daalt? Wij denken dat dit voor moderne kantoren wel meevalt. Voor het archetype herenhuis-kantoor zullen de gevolgen wel ingrijpender zijn.

Lees meer >

Gerelateerde projecten

GML Universiteit Utrecht
Nieuwbouw van het Gemeenschappelijk Milieu Laboratorium (GML) op de Uithof in Utrecht.

Lees meer >


Nieuwbouw Sanquin gebouw Y
Nieuwbouw divisies Productie en Research, gebouw Y.

Lees meer >


Danone Utrecht
Realisatie nieuw onderzoekscentrum voor de Baby and Medical Division van Danone.

Lees meer >


Datacenters Europa
Nieuwbouw diverse data centers.

Lees meer >


BIM Incubator Centre 's Hertogenbosch
Ontwikkeling Incubator Centre met laboratoria voor startende ondernemingen in de life sciences branche.

Lees meer >


Nieuwbouw Feringa Building RUG
Feringa Building wordt het nieuwe onderkomen voor disciplines natuur- en scheikunde van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Lees meer >


Victor J. Koningsberger Universiteit Utrecht
Op de Uithofcampus van de Universiteit Utrecht is het Victor J. Koningsbergergebouw, zoals het nieuwe onderwijscentrum officieel heet, opgeleverd.

Lees meer >


Matrix VII op Amsterdam Science Park
Op het Science Park is Matrix Innovation Center gestart met de uitvoering van het 7e bedrijfsverzamelgebouw: Matrix VII, het derde gebouw met hoogwaardige laboratorium- en kantoorruimten.

Lees meer >


Renovatie en nieuwbouw TNO Ypenburg
De TNO vestiging in Ypenburg, waar pyrotechnisch en ballistisch onderzoek plaatsvindt, wordt gemoderniseerd en uitgebreid. Stevens Van Dijck is als directievoerder verantwoordelijk voor de realisatie van de herontwikkeling van het complex.

Lees meer >


Nieuwbouw EM-centrum David de Wiedgebouw UU
De scope van het project betreft het realiseren van een hoogwaardig EM-centrum op de begane grond waar een uitbouw aan het David de Wiedgebouw voor nodig is. Daarnaast worden laboratoriumfaciliteiten gerealiseerd voor een drietal onderzoeksgroepen waarvoor de huidige onderzoeksgroepen dienen te verschuiven en in te dikken.

Lees meer >


Uitbreiding onderzoeksfaciliteiten TNO op Automotive Campus Helmond
Op de Automotive Campus in Helmond onderzoekt TNO in samenwerking met diverse andere kennisinstellingen de mogelijkheden van duurzaam en veilig transport. TNO vindt het belangrijk om innovatie te stimuleren en ziet kansen daartoe door haar onderzoeksfaciliteiten op de campus in Helmond uit te breiden.

Lees meer >


COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op