Bel direct: 088 - 0024300

Laboratoria

Intrinsieke complexiteit en strenge eisen. High Tech gebouwen herbergen complexe technische installaties en systemen om specifieke functies en processen te kunnen accommoderen. Bijvoorbeeld ziekenhuizen/operatiekamers, datacenters en laboratoria.

De complexiteit van deze gebouwen vraagt om uitstekende aansturing, gedegen coördinatie en bewaking van het ontwerpproces en de feitelijke bouwwerkzaamheden. Dit stelt niet alleen hoge eisen aan de ontwerpers van deze gebouwen, maar ook aan het projectmanagement.

Fouten in een ontwerp, de coördinatie of de afstemming tussen disciplines vormen een groter risico dan bij meer conventionele gebouwen. Daarbij komt dat de schade (vertraging!) als gevolg van eventuele fouten vaak groot is en dat ook eventuele herstelkosten zeer hoog kunnen zijn. Het adequaat identificeren en beperken van mogelijke risico's, zowel in de ontwerpfase als tijdens de realisatie, is bij deze projecten een belangrijke taak van de projectmanager.

Daarbij komt dat de business modellen van opdrachtgevers in de datacenter markt vaak als kenmerk hebben dat het ontwerp en de bouw in zeer korte tijd gerealiseerd moeten worden. Daarbij gaat het ook nog eens om grote investeringen. De risico's, zowel in tijd, geld als kwaliteit zijn daardoor aanzienlijk en dat vraagt om ervaren en daadkrachtige projectmanagers.

Contactpersoon voor deze sector

  • Roel Smit

    Directeur | Partner | Senior projectmanager

Gerelateerd nieuws

01-05-2020 - Door Roel Smit

Kantoren waardeloos door Corona?

De laatste tijd verschijnen veel berichten over het 1,5 m kantoor of de 6 ft office. Betekent dit dat we fors moeten verbouwen? Of dat de capaciteit aanzienlijk daalt? Wij denken dat dit voor moderne kantoren wel meevalt. Voor het archetype herenhuis-kantoor zullen de gevolgen wel ingrijpender zijn.

Lees meer >

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door.

Lees meer >

07-04-2017 - Door Roel Smit

Waard om voor te werken

Trots op 25 jaar Stevens Van Dijck. Als wij terugblikken dan zien wij; dat we hebben gewerkt aan vele mooie projecten, maar dat er veel veranderd is aan de manier van bouwen. Wij zien ook dat de eisen die wij stellen, maar ook zeker de eisen die de gebruiker stelt, aan een gebouw veranderd zijn.

Lees meer >

23-05-2016

Een adviseur selecteren is net schansspringen

Verslag van de tweede rondetafeldiscussie bij Stevens Van Dijck. Deelnemers geven voorbeelden en tips over de vraag hoe een opdrachtgever een goede inhoudelijk adviseursselectie kan organiseren.

Lees meer >

Gerelateerde projecten

GML Universiteit Utrecht
Nieuwbouw van het Gemeenschappelijk Milieu Laboratorium (GML) op de Uithof in Utrecht.

Lees meer >


Nieuwbouw Sanquin gebouw Y
Nieuwbouw divisies Productie en Research, gebouw Y.

Lees meer >


Danone Utrecht
Realisatie nieuw onderzoekscentrum voor de Baby and Medical Division van Danone.

Lees meer >


Datacenters Europa
Nieuwbouw diverse data centers.

Lees meer >


BIM Incubator Centre 's Hertogenbosch
Ontwikkeling Incubator Centre met laboratoria voor startende ondernemingen in de life sciences branche.

Lees meer >


Nieuwbouw Feringa Building RUG
Feringa Building wordt het nieuwe onderkomen voor disciplines natuur- en scheikunde van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Lees meer >


Victor J. Koningsberger Universiteit Utrecht
Op de Uithofcampus van de Universiteit Utrecht is het Victor J. Koningsbergergebouw, zoals het nieuwe onderwijscentrum officieel heet, opgeleverd.

Lees meer >


Matrix VII op Amsterdam Science Park
Op het Science Park is Matrix Innovation Center gestart met de uitvoering van het 7e bedrijfsverzamelgebouw: Matrix VII, het derde gebouw met hoogwaardige laboratorium- en kantoorruimten.

Lees meer >


Renovatie en nieuwbouw TNO Ypenburg
De TNO vestiging in Ypenburg, waar pyrotechnisch en ballistisch onderzoek plaatsvindt, wordt gemoderniseerd en uitgebreid. Stevens Van Dijck is als directievoerder verantwoordelijk voor de realisatie van de herontwikkeling van het complex.

Lees meer >


COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op