Bel direct: 088 - 0024300

Laboratoria

Intrinsieke complexiteit en strenge eisen. High Tech gebouwen herbergen complexe technische installaties en systemen om specifieke functies en processen te kunnen accommoderen. Bijvoorbeeld ziekenhuizen/operatiekamers, datacenters en laboratoria.

De complexiteit van deze gebouwen vraagt om uitstekende aansturing, gedegen coördinatie en bewaking van het ontwerpproces en de feitelijke bouwwerkzaamheden. Dit stelt niet alleen hoge eisen aan de ontwerpers van deze gebouwen, maar ook aan het projectmanagement.

Fouten in een ontwerp, de coördinatie of de afstemming tussen disciplines vormen een groter risico dan bij meer conventionele gebouwen. Daarbij komt dat de schade (vertraging!) als gevolg van eventuele fouten vaak groot is en dat ook eventuele herstelkosten zeer hoog kunnen zijn. Het adequaat identificeren en beperken van mogelijke risico's, zowel in de ontwerpfase als tijdens de realisatie, is bij deze projecten een belangrijke taak van de projectmanager.

Daarbij komt dat de business modellen van opdrachtgevers in de datacenter markt vaak als kenmerk hebben dat het ontwerp en de bouw in zeer korte tijd gerealiseerd moeten worden. Daarbij gaat het ook nog eens om grote investeringen. De risico's, zowel in tijd, geld als kwaliteit zijn daardoor aanzienlijk en dat vraagt om ervaren en daadkrachtige projectmanagers.

Contactpersoon voor deze sector

Gerelateerd nieuws

07-04-2017 - Door Roel Smit

Waard om voor te werken

Trots op 25 jaar Stevens Van Dijck. Als wij terugblikken dan zien wij; dat we hebben gewerkt aan vele mooie projecten, maar dat er veel veranderd is aan de manier van bouwen. Wij zien ook dat de eisen die wij stellen, maar ook zeker de eisen die de gebruiker stelt, aan een gebouw veranderd zijn.

Lees meer >

23-05-2016 - Door Dick Westerduin

Een adviseur selecteren is net schansspringen

Verslag van de tweede rondetafeldiscussie bij Stevens Van Dijck. Deelnemers geven voorbeelden en tips over de vraag hoe een opdrachtgever een goede inhoudelijk adviseursselectie kan organiseren.

Lees meer >

31-03-2016 - Door Wilma Oosterveer

Alle deelnemers geslaagd voor hun UAV2012 examen!

Woensdag 30 maart slaagden alle negen deelnemende medewerkers voor hun examen UAV2012: gefeliciteerd!

Lees meer >

20-03-2016 - Door Rob Beijer

Wigo4it gepubliceerd in The Other Office

Het project Wigo4it is samen met 79 andere innovatieve werkplekken - van over de hele wereld - gepubliceerd in het boek: "The Other Office".

Lees meer >

Gerelateerde projecten

GML Universiteit Utrecht
Nieuwbouw van het Gemeenschappelijk Milieu Laboratorium (GML) op de Uithof in Utrecht.

Lees meer >


Nieuwbouw Sanquin gebouw Y
Nieuwbouw divisies Productie en Research, gebouw Y.

Lees meer >


Danone Utrecht
Realisatie nieuw onderzoekscentrum voor de Baby and Medical Division van Danone.

Lees meer >


Datacenters Europa
Nieuwbouw diverse data centers.

Lees meer >


BIM Incubator Centre 's Hertogenbosch
Ontwikkeling Incubator Centre met laboratoria voor startende ondernemingen in de life sciences branche.

Lees meer >


Nieuwbouw Feringa Building RUG
Feringa Building wordt het nieuwe onderkomen voor disciplines natuur- en scheikunde van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Lees meer >


Victor J. Koningsberger Universiteit Utrecht
Op de Uithofcampus van de Universiteit Utrecht is het Victor J. Koningsbergergebouw, zoals het nieuwe onderwijscentrum officieel heet, opgeleverd.

Lees meer >


Matrix VII op Amsterdam Science Park
Op het Science Park is Matrix Innovation Center gestart met de uitvoering van het 7e bedrijfsverzamelgebouw: Matrix VII, het derde gebouw met hoogwaardige laboratorium- en kantoorruimten.

Lees meer >


Renovatie en nieuwbouw TNO Ypenburg
De TNO vestiging in Ypenburg, waar pyrotechnisch en ballistisch onderzoek plaatsvindt, wordt gemoderniseerd en uitgebreid. Stevens Van Dijck is als directievoerder verantwoordelijk voor de realisatie van de herontwikkeling van het complex.

Lees meer >


Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op