Bel direct: 088 - 0024300

Theater de Bussel te Oosterhout

Cultuur

Het gebouw De Bussel, waarin het Theater de Bussel en de bibliotheek Theek5 zijn gevestigd, is volledig gerenoveerd en uitgebreid richting het Torenplein en Basiliekplein. Het oorspronkelijke gebouw is gerealiseerd in 1983 en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Stevens Van Dijck verzorgde in opdracht van de gemeente Oosterhout het bouwmanagement.

3663-03. Theater De Bussel - Michel Kievits -w

Door de realisatie van onder andere een nieuwe zaal van circa 200 stoelen, de aanpassing van de grote zaal van 500 stoelen, de uitbreiding van de foyers, het verbeteren van de logistiek en de renovatie van de overige gebouwdelen, is Theater de Bussel in staat haar programmering beter af te stemmen op de wensen en verlangens van de hedendaagse theaterbezoeker. Tevens biedt dit de mogelijkheid voor uitbreiding van de overige activiteiten. Ook het Filmtheater is nu in het gebouw ondergebracht.

3663-05. Theater De Bussel - Michel Kievits -w3663-08. Theater De Bussel - Michel Kievits -w

Bibliotheek Theek5 heeft een regionale functie gekregen en is opgezet als belevenisbibliotheek, met verschillende cursus- en leesruimten. Verder is ook de VVV ondergebracht in het gebouw.

3663-1503815 Michel Kievits -wFoto's: Michel Kievits

De adviseurs van het gebouw De Bussel hebben het plan tot het definitief ontwerp uitgewerkt. Op basis van dit definitieve ontwerp is de aannemer van het project geselecteerd volgens het Engineer en Construct principe conform de UAV-gc 2005. Aannemer Van Wijnen was vervolgens verantwoordelijk voor de verdere uitwerking van het technisch ontwerp en de uitvoeringstekeningen en heeft aan de hand van deze uitvoeringstekeningen de uitvoering van het project verzorgd. Op 17 juli 2015 is het theater bouwkundig en installatietechnisch opgeleverd. Eind september is de theatertechniek gereed gekomen. De eerste voorstelling is gehouden op 4 oktober. Opdrachtgever:Gemeente Oosterhout
Locatie:Oosterhout
Architect:DP6 en 3TO Architecten
Adviseurs:Ingenieursbureau Nelissen
Advies- en Ingenieursbureau Van der Laar
Ingenieurs- en Adviesbureau Technion
PB Theateradvies
Aannemers:Van Wijnen
Tibo-Veen Installatietechniek
Oppervlakte:6.800 m²
Bouwkosten:Onder embargo
Oplevering:September 2015

Sectoren

Gerelateerde diensten

BOUWMANAGEMENT

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op