Bel direct: 088 - 0024300

Renovatie hoofdkantoor De Nederlandsche Bank

Kantoren

De Nederlandsche Bank (DNB) bereidt de renovatie van het hoofdkantoor aan het Frederiksplein in Amsterdam voor. Het DNB-pand aan het Frederiksplein (Westeinde 1, Amsterdam) is inmiddels 50 jaar oud en heeft op onderdelen het einde van zijn technische levensduur bereikt. Daarom is een grondige renovatie nodig.

De Nederlandsche Bank -001_tcm 46-299079© De Nederlandsche Bank

De projectdoelstelling is het realiseren van een modern, toekomstbestendig, open en transparant kantoorgebouw, met een toegankelijk publieksdeel. De ambities van DNB op het gebied van duurzaamheid zijn hoog. DNB streeft ernaar minimaal het certificaat BREEAM Excellent te behalen en verder de beginselen van circulair bouwen zo veel mogelijk toe te passen.

Het project wordt in de vorm van een bouwteamcontract aanbesteed.

Tijdens de renovatie worden de medewerkers van DNB gehuisvest in een gehuurd gebouw in de omgeving van het Amstelstation. Om dit gebouw geschikt te maken voor gebruik door DNB, is een verbouwingsplan opgesteld. De uitvoering is reeds gestart.

Stevens Van Dijck is samen met collega Laanbroek Schoeman adviseurs verantwoordelijk voor het bouwprojectmanagement. Daarnaast is Stevens Van Dijck verantwoordelijk voor het in kaart brengen van de gebruikersvoorzieningen die in de bouw meegenomen moeten worden.

Meer lezen? Bezoek de website van De Nederlandsche Bank.

Opdrachtgever:De Nederlandsche Bank
Locatie:Amsterdam
Architect:Mecanoo
Oplevering:2022
Consortium:Stevens Van Dijck & Laanbroek Schoeman adviseurs

Sectoren

Gerelateerde diensten

BOUWMANAGEMENT

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op