Bel direct: 088 - 0024300

Provinciehuis Groningen

Overheid

Het beleidscentrum van de provincie Groningen is grondig gerenoveerd: bouwkundig en installatietechnisch. De renovatie van het provinciehuis heeft plaatsgevonden terwijl de normale bedrijfsvoering gewoon is doorgegaan, een extra uitdaging voor ons als bouwmanager. In 2010 won Stevens Van Dijck de Europese aanbesteding voor bouwmanagement, huisvestingsadvies, directievoering en toezicht.

Het project betreft het gedeelte van het provinciehuis aan de Sint Jansstraat 4. Het gebouw stamt deels uit 1965 en voor een deel uit 1995. De renovatie omvat onder andere verbetering van het binnenklimaat door het opwaarderen en toevoegen van installaties, het uitvoeren van groot onderhoud werkzaamheden, en het vernieuwen van het inbouwpakket. Daarbij is aandacht gegeven aan nieuwe werkplekconcepten. Daarnaast is er een restaurantgebied en multifunctioneel vergadercentrum gerealiseerd waarbij Het Nieuwe Werken is geïmplementeerd.

In een intensieve aanbestedingsprocedure zijn alle verschillende (deel)percelen separaat aanbesteed, waarna eind mei 2012 de eerste uitvoeringsfase is gestart. Door een doordacht schuif- en faseringsplan is het gelukt het project binnen de gestelde termijnen, conform het plan van eisen én binnen het taakstellend budget te realiseren. In de realisatiefase was Stevens Van Dijck verantwoordelijk voor de directievoering en het toezicht.


Provinciehuis Groningen

Opdrachtgever:Provincie Groningen
Locatie:Groningen
Architect:HJ vd Valk - T Woudstra interieurarchitektuur / Beltman Architecten
Aannemer:Koopmans TBI
Oppervlakte:13.000 m²
Bouwkosten:€ 11.600.000,-
Oplevering:medio december 2013

Sectoren

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op