Bel direct: 088 - 0024300
  • Home
  • Projecten
  • Programma van eisen Noordentree Healthy Ageing Campus

PvE Healthy Ageing Campus Groningen

Onderwijs

In opdracht van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) stelde Stevens Van Dijck een programma van eisen op voor de aanpassing van de gebiedsontwikkeling Noordentree van de Healthy Ageing Campus.

3790-NHAC

Eind 2013 hebben de besturen van Universitair Medisch Centrum (UMCG) en RUG opdracht gegeven voor een concretisering en verdieping van het reeds eerder opgestelde masterplan voor de Noordentree van de Healthy Ageing Campus. Aanleiding voor deze herijking is de vervangende nieuwbouw van een UMCG-gebouw enerzijds en de nieuwe ambities van het University College (UCG) en het Competence Center. Het masterplan is een totaalopgave die vraagt om een integrale benadering die aansluiting vindt bij de belangen en doelstelling van de partners. Ook moet het masterplan voldoende ruimte en flexibiliteit bieden voor de toekomst.

In beginsel stelde Stevens Van Dijck vijf programma’s van eisen op; voor de vijf geïnteresseerde participanten (o.a. twee faculteiten en het University College). Deze voegden we vervolgens samen tot een PvE op gebiedsniveau. In het PvE zijn voorzieningen opgenomen voor Onderwijs en Onderzoek, Onderwijs en Campusvoorzieningen en extra curriculaire voorzieningen voor studenten en medewerkers. Functies die, in een zorgvuldige mix, zorgdragen voor een dynamische, inspirerende en aantrekkelijk gebied.

 

Opdrachtgever:Rijksuniversiteit Groningen
Locatie:Groningen
Oppervlakte:ca. 25.000 m² BVO
Oplevering:januari 2016

Sectoren

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op