Bel direct: 088 - 0024300

Parkeergarage Katwolderplein Zwolle

WonenWinkelcentra

De parkeergarage Katwolderplein is in opdracht van de gemeente gerealiseerd bij de toegangspoort naar het centrum van de stad en heeft 700 parkeerplaatsen. Het ontwerp is van DOK architecten (Liesbeth van der Pol).

Het gebouw heeft weg van een centraal Aziatisch bouwwerk, Oosterse patronen, zandkleurige tinten en ronde vormen. Het gebouw zit vol met duurzame ideeën. Massief metselwerk met daarin speelse vormen. Door de buitentrappen en de terugspringende bouwlagen op de noordzijde krijgt het gebouw een open karakter. Het dak van de parkeergarage wordt benut voor de opwekking van energie door zonnepanelen. De overige energiemaatregelen zijn ledverlichting, plaatsing van 28 oplaadpunten voor elektrisch rijden, aanwezigheidsdetectie voor schakeling van de verlichting; energiezuinige ventilatie op basis van CO en LPG detectie. Het gebouw heeft het Nederlandse BREEAM keurmerk.

Aan natuur is ook gedacht. Groene hangplanten bekleden de achtergevel en rondom zijn er nestel- en schuilplaatsen voor zwaluwen en vleermuizen.

De garage is voorzien van parkassist om onnodig rondrijden in de garage te voorkomen. Het project is gerealiseerd onder een Engineer & Construct contract.

Stevens Van Dijck was verantwoordelijk voor het projectmanagement, directievoering UAV-gc en kwaliteitscontroles.

Opdrachtgever:Gemeente Zwolle
Locatie:Zwolle
Architect:Dok Architecten
Aannemer:BAM
Oppervlakte:700 parkeerplaatsen in 6 bouwlagen
Oplevering:2017

Gerelateerde diensten

Bouwmanagement

Gerelateerd nieuws

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op