Bel direct: 088 - 0024300
  • Home
  • Projecten
  • Onderwijsgebouw AtlasTechnische Universiteit Eindhoven

Gebouw Atlas Technische Universiteit Eindhoven

Onderwijs

Na de renovatie is gebouw Atlas getransformeerd tot een aantrekkelijk, duurzaam en toekomstbestendig gebouw met een optimaal klimaat om te studeren, te werken en te verblijven. Het gebouw uit 1963 is aangesloten op de wartme en koude installatie WKO, voorzien van een zeer isolerende glazen vliesgevel met uniek ramensysteem en maakt gebruik van Smart Energy Saving Lighting. 

Het Atlasgebouw, waarbij duurzaamheid en comfort centraal staan, reflecteert de duurzame uitstraling die de TU/e voor ogen heeft in haar bedrijfsvoering, het onderwijs en het onderzoek. Een gezonde en comfortabele werkomgeving voor de gebruikers, het voorkomen van energetische verspilling en hergebruik van materialen vormen daarbij de belangrijkste uitgangspunten. 

Duurzaam:
Het ontwerp voor het gerenoveerde gebouw Atlas heeft als eerste in Nederland het BREEAM Outstanding certificaat voor een gerenoveerd onderwijsgebouw gehaald. In maart 2017 heeft Gebouw Atlas in Londen de BREEAM-award voor meest duurzame onderwijsgebouw in de wacht gesleept. De BREEAM-awards, die ook wel de Oscars van duurzame gebouwen worden genoemd, staan wereldwijd hoog aangeschreven.

Na oplevering in november 2018 is in januari 2019 een nieuwe fase gestart van inrichting en verhuizing. 

Stevens Van Dijck was verantwoordelijk voor het projectmanagement.

Opdrachtgever:Technische Universiteit Eindhoven
Locatie:Eindhoven
Adviseurs:Unica
Valstar Simonis
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
Aannemer:Van Wijnen Zuid B.V.
Oppervlakte:42.500 m²
Bouwkosten:Onder embargo
Oplevering:November 2018

Sectoren

Gerelateerde diensten

Bouwmanagement

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op