Bel direct: 088 - 0024300
  • Home
  • Projecten
  • Onderwijscentrum Victor J. Koningsbergergebouw Universiteit Utrecht

Victor J. Koningsberger Universiteit Utrecht

LaboratoriaOnderwijs

Op de Uithofcampus van de Universiteit Utrecht is het Victor J. Koningsbergergebouw, zoals het nieuwe onderwijscentrum officieel heet, opgeleverd. Het gebouw bedient de faculteiten Bètawetenschappen, Geowetenschappen en Geneeskunde (Biomedische Wetenschappen). Stevens Van Dijck heeft namens de Universiteit Utrecht de directievoering verzorgd. CBB was verantwoordelijk voor het toezicht.


3606-owc -313606-owc -10

Het transparante gebouw vormt samen met het Minnaertgebouw en Buys Ballotgebouw het onderwijscluster in de noordwesthoek van de Uithofcampus. Er zijn 17 practicumruimten, 5 computerzalen voor zelfstudie, 300 studieplaatsen, 3 collegezalen en horecafaciliteiten in het gebouw aanwezig. Onder de collegezalen bevindt zich bovendien een stalling voor 1.650 fietsen. Het indrukwekkende atrium zorgt ervoor dat gebruikers van deze verschillende functies elkaar voortdurend ontmoeten. Als alle collegezalen, overlegruimten, studie- en practicumplekken volledig bezet zijn, zijn er zo’n 1.400 studenten in het gebouw aanwezig.

Duurzaamheid is een speerpunt in het ontwerp. De transparante gevel is op een doordachte manier voorzien van buitenzonwering, waardoor een optimale balans wordt bereikt tussen daglichttoetreding en energiehuishouding. Ook worden er nog zonnepanelen aangebracht.

Het totale project beslaat 15.000 m2 BVO en is binnen 2,5 jaar ontworpen en gebouwd. De inhuizing en oplevering zijn parallel uitgevoerd en ook de buitenruimte is in die periode helemaal ingericht.

Een filmpje over de dag waarop de deuren van het nieuwe Koningsbergergebouw werden geopend voor studenten, medewerkers en docenten van Universiteit Utrecht:

Opdrachtgever:Universiteit Utrecht
Locatie:Uithofcampus Utrecht
Architect:Ector Hoogstad Architecten
Interieurarchitect:Ector Hoogstad Architecten
Adviseurs:Pieters Bouwtechniek
Valstar Simonis
Caubergh-Huygen Raadgevende Ingenieurs
Aannemers:Züblin
Cofely
Oppervlakte:15.000 m²
Oplevering:2015

Gerelateerde diensten

BouwmanagementDIRECTIEVOERING

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op