Bel direct: 088 - 0024300

Nieuwbouw woonblok Oostenburgereiland

Wonen

Op Oostenburg verschijnt pal naast de monumentale Werkspoorhal een opvallende woontoren. 31 erfpachtvrije koopwoningen en 94 vrijesector huurappartementen, verdeeld over 14 verdiepingen. De rode betonnen siergevel zorgt voor een bijzondere aanblik en past uitstekend in de nieuwe Amsterdamse stadswijk die hier wordt ontwikkeld.

Het Oostenburgereiland in Amsterdam was jarenlang het centrum van handel en industrie. Met behoud van de historische kern wordt op dit eiland in het hart van de stad een stoere stadswijk gebouwd. Er is ruimte voor 1.800 woningen, horeca, ontspanning en bedrijvigheid.

In de monumentale Werkspoorhal werkten vroeger stoere mannen met vuur en staal. In de toekomst is dit een publieke plek voor exposities, markten en horeca. Aan weerszijden komen nieuwbouwwoningen (waarvan De Prins dus onderdeel is), die integraal onderdeel worden van de Werkspoorhal. In totaal komen er op deze kavel ca. 325 vrijesector huur- en koopwoningen die eind 2023 worden opgeleverd. Het wordt het bruisende middelpunt van de wijk Oostenburg.

Ook Stevens Van Dijck mag meewerken aan dit gave project in de rol van project- en kwaliteitsmanager tijdens de realisatiefase van de nieuwbouw van De Prins.

De Prins Oostenburg _1© VORM

Lees meer over de ontwikkelingen op Oostenburg.

Opdrachtgever:Rail&OV
Ontwikkelaar:VORM
Locatie:Amsterdam
Architect:Workshop Architecten
Aannemer:Bot Bouw
Oppervlakte:5.000 m² GO
Oplevering:Q3 2023

Sectoren

Gerelateerde diensten

BOUWMANAGEMENT

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op