Bel direct: 088 - 0024300
  • Home
  • Projecten
  • Nieuwbouw en renovatie Huntington expertisecentrum Topaz Overduin

Nieuwbouw en renovatie Huntington expertisecentrum Topaz Overduin

Zorg

In verpleeghuis Overduin in Katwijk is de afdeling voor mensen met Huntington aan vervanging toe. De vergunningen voor sloop en nieuwbouw van deze afdeling is binnen. Het doel is de 80 nieuwe woningen aan de rand van de Katwijkse duinen in 2024 klaar voor gebruik te hebben.

Zorgorganisatie Topaz biedt intensieve zorg aan mensen die dit nodig hebben. Mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen, of die tijdelijk ondersteund moeten worden als gevolg van ziekte en/of ouderdom. Topaz heeft 9 verschillende locaties regio Leiden. Iedere locatie heeft een eigen karakter.

Topaz Overduin , Katwijk 03_Vanden Berg Architecten© Van den Berg Architecten

Locatie Overduin biedt plaats aan 190 bewoners met dementie, Huntington en Korsakov. De locatie is prachtig zo aan de rand van de duinen van Katwijk. Het kleinschalige karakter en de vele faciliteiten maken het een prettige verblijfsomgeving.

Naast de nieuwbouw van de Huntington-afdeling wordt ook het hoofdgebouw deels gerenoveerd. Daarin zijn centrale voorzieningen zoals activiteitenruimte, kantoren en fysiotherapie gesitueerd.

Deze renovatie wordt eerst afgerond. Een aantal functies uit te slopen gebouwen worden hierin dan geplaatst om de sloop van de gebouwen mogelijk te maken.  De bewoners van deze gebouwen worden tijdelijk overgeplaatst naar andere locaties in de regio.

Tussen het bestaande gebouw en het nieuwe woongebouw is de nieuwbouw van de entree en het restaurant gesitueerd. 

Topaz Overduin , Katwijk 01_Vanden Berg Architecten© Van den Berg Architecten

De ingreep levert de bewoners ruimere kamers met eigen sanitair op. Ook komt er een nieuw restaurant tussen de nieuwbouw en het hoofdgebouw en voldoet het gebouw straks aan de duurzaamheidseisen.

Stevens Van Dijck is verantwoordelijk voor het project- en ontwerpmanagement (VO t/m TO), het begeleiden van aanbestedingsprocedures en de directievoering.

Opdrachtgever:Topaz
Locatie:Katwijk
Architect:Van Den Berg Architecten
Adviseur:J. van Toorenburg
Aannemer:KBM
Oppervlakte:Ca. 8.000 m² BVO
Oplevering:Q4 2023

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op