Bel direct: 088 - 0024300

Nieuwbouw CSA-CSD Radboudumc Nijmegen

Zorg

Het Radboudumc in Nijmegen zet volop in op het vernieuwen en verbeteren van de huisvesting van diverse afdelingen. Ook voor de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) en Centrale Scopen Desinfectie (CSD) wordt nieuwe gezamenlijke huisvesting ontworpen en gerealiseerd op de campus van het Radboudumc. 

De nieuwe huisvesting voorziet in de bouwkundige en installatietechnische voorzieningen die noodzakelijk zijn om het gehele proces van reinigen, desinfecteren, controleren, onderhouden en steriliseren van herbruikbare medische hulpmiddelen en scopen op een effectieve en kwalitatief verantwoorde wijze uit te voeren en te kunnen borgen.

Stevens Van Dijck vervult de rol van projectmanager in dit nieuwbouwproject. De eerste deelopdracht omvat de werkzaamheden van de startfase tot en met de ontwerpfase. Dit houdt in: het aansturen en bewaken van alle benodigde werkzaamheden van de adviseurs (extern en intern) om gezamenlijk met de gebruikers en overige stakeholders van het ziekenhuis het programma van eisen en het ontwerp van een moderne en goed functionerende CSA/CSD op te leveren.

Omdat de CSA-CSD gesitueerd is op laag -1 en aan drie zijden volledig is ingesloten door bestaande bebouwing, is bijna sprake van een ‘ondergrondse’ situatie. Het voorzien van een prettige en gezonde werkomgeving voor personeel heeft daarom bijzondere aandacht in het ontwerp gekregen.

Het dak van de CSA-CSD bevindt zich op maaiveldniveau en wordt ontworpen als een beloopbaar dak zodat het gebouw een samenhangend geheel vormt met toekomstige herinrichting van het centrale Geert Grooteplein op de campus van het Radboudumc.

Opdrachtgever:Radboudumc
Locatie:Nijmegen
Architect:EGM architecten
Adviseurs:Aronsohn (constructies)
Deerns (installaties)
Peutz (bouwfysica)
Oppervlakte:2.220 m² BVO
Oplevering:Q4 2024

Sectoren

Gerelateerde diensten

Bouwmanagement

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op