Bel direct: 088 - 0024300

Herontwikkeling Mgr. Frencken College

Onderwijs

Het Mgr. Frencken College is een school voor voortgezet onderwijs met de profielen havo en vwo. Het huidige gebouw voldoet niet meer aan de eisen. De oudste gedeelten dateren uit de jaren ’60 van de vorige eeuw. Daarna hebben nog diverse uitbreidingen plaats gevonden.

Op basis van een haalbaarheidsstudie is besloten om de nieuwere gedeelten van de school te handhaven en de oudere gedeelten te slopen en te vervangen door nieuwbouw. Relevante vragen waren of er door de combinatie van bestaande gedeelten en nieuwbouw wel een coherent gebouw zou kunnen ontstaan. En of door een uitgekiende structuur de huidige school tijdens de bouwperiode in gebruik zou kunnen blijven, om de kosten en het ongerief van tijdelijke huisvesting te voorkomen. Dat is mogelijk gebleken.

Frenken 01Impressie DP6

Het project is in de vorm van een Design & Build contract op basis van een programma van eisen aanbesteed, waarbij de ontwikkelaar een schetsontwerp en een prijsaanbieding moest indienen.

Stevens Van Dijck heeft de haalbaarheidsstudie verricht en heeft samen met de gemeente Oosterhout de aanbestedingsprocedure georganiseerd. Verder is Stevens Van Dijck verantwoordelijk voor het contractmanagement en de kwaliteitscontrole.

Opdrachtgever:gemeente Oosterhout
Ontwikkelaar:Van Wijnen
Locatie:Oosterhout
Architect:DP6
Oppervlakte:ca. 11.000 m² BVO
Oplevering:medio 2019

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op