Bel direct: 088 - 0024300

Matrix VII op Amsterdam Science Park

LaboratoriaKantoren

In opdracht van Matrix Innovation Center (IC) heeft Stevens Van Dijck het ontwerpmanagement verzorgd voor een nieuw te bouwen bedrijfsverzamelgebouw met hoogwaardige laboratoria: Matrix VII. Na een intensieve bezuinigingsronde is de overeenkomst met de uitvoerende partijen gesloten en is in maart 2017 gestart met de uitvoering.

Matrix VII
Het Matrix IC, dat flexibele hoogwaardige laboratorium- en kantoorruimte biedt aan bedrijven had behoefte aan een uitbreiding van haar vastgoedportefeuille op het Amsterdam Science Park, gelegen midden in de polder van Watergraafsmeer. Bij de ontwikkeling van de Matrix VII stonden begrippen als flexibiliteit, functioneel en duurzaamheid centraal. Bij duurzaamheid is met name een bovengemiddelde energieprestatie van belang en het behalen van een BREEAM label. Het gebouw biedt nieuwe verhuurbare laboratoria en kantoorruimte. Voor één van de toekomstige huurders moet rekening worden gehouden met specifieke eisen op het gebied van trillingsarme laboratoria. Het realiseren van deze trillingsarme laboratoria ten behoeve van nano-onderzoek van ARCNL (Advanced Research Center for Nanolithography) vormde de grootste uitdaging van het ontwerptraject.

Matrix VII.png

Stevens Van Dijck is in de periode 2015 - 2017 betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Matrix VII. Wij voerde hiervoor eerst de architecten- en adviseursselectie uit, en stuurde het ontwerpteam aan. De bewaking van stichtingskosten, de planning en de communicatie met toekomstige gebruikers viel onder onze verantwoordelijkheid. Ook hebben wij de aanvraag van de omgevingsvergunning en de Europese aanbesteding voor de uitvoerende partijen georganiseerd. 

Ruimtelijk programma (9.500 m² bvo)

-       ca. 3.000m² bvo laboratoria
-       ca  5.000m² bvo kantoorruimte
-       Vergadercentrum
-       Restaurantvoorzieningen
-       Inpandige fietsenstalling

Opdrachtgever:Matrix Innovation Center Amsterdam
Locatie:Amsterdam Sciencepark
Architect:Ector Hoogstad Architecten
Adviseurs:IMd Raadgevende Ingenieurs (constructie)
Deerns (installaties)
Aannemer:bouwcombinatie Züblin / CroonWolter&Dros
Oppervlakte:9.500 m²

  Gerelateerde diensten

  Bouwmanagement

  COVID-19

  In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

  Lees meer

  Aanmelden nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
  Stevens Van Dijck nieuwsbrief

  Volg ons op