Bel direct: 088 - 0024300

Brandwondencentrum Maasstad

Zorg

Het Brandwondencentrum in het Maasstad Ziekenhuis had voor ogen de mooiste en kindvriendelijkste verbandwisselkamer van Nederland te maken. Om dit te realiseren zijn twee badkamers samengevoegd tot één grote medische ruimte met daarin drie behandelposities: een douche, een bad en een babybad.

Healing environment
Afleiding tijdens de behandeling, voor met name kinderen, stond voorop in het ontwerp van de kamer en de indeling. Dit uit zich in het ontwerp van een ‘healing environment’ door de toepassing van natuurlijke, rustige materialen. Daarnaast is er afleiding, kleur en prikkeling middels de door diverse typen verlichting en twee grote tv-schermen in de kamer.

De kamer is volledig in te stellen naar diverse fases van de behandeling. Rustgevend voor de behandeling, afleiding en prikkeling voor tijdens de behandeling en snoozelen en spelen voor na de behandeling.

Brandwondencentrum 01

Projectaanpak
In dit project werkt Stevens Van Dijck voor de opdrachtgever als aanvulling op het bestaande bouw en vastgoed team. Wij hebben de opdrachtgever begeleid in dit proces van initiatief fase tot en met de oplevering en nazorg. In de initiatief fase hebben wij het programma van eisen opgesteld en de adviseurs geselecteerd. Tijdens het ontwerpproces speelde het samenbrengen van de diverse disciplines (architect, installatie adviseur, technische dienst, beveiliging, infectie preventie, Arbo-ergo, av, ICT, communicatie, sponsoring) intern en extern een belangrijke rol.

Sponsoring
Het bijzondere en dankbare aan dit project is dat het volledig tot stand gekomen is middels sponsoring.

Opdrachtgever:Maasstad Ziekenhuis
Locatie:Rotterdam
Architect:Wiegerinck
Adviseur:Unica
Aannemer:Van Waning Bouw
Oppervlakte:50 m² FNO
Bouwkosten:€ 300.000,-
Oplevering:december 2017

Sectoren

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op