Bel direct: 088 - 0024300

Geowetenschappen Universiteit Utrecht

OnderwijsKantoren

De nieuwbouw voor Geowetenschappen is begin 2018 opgeleverd. Het gebouw staat op het campusterrein de Uithof; naast het GML (Gemeenschappelijk Milieulaboratorium) en een gebouw van TNO. Het maakt deel uit van het Noordwestcluster van de UU. In het gebouw zijn behalve de kantoorruimten ook een restaurant, een espressobar en een fietsenstalling gerealiseerd.

Stevens Van Dijck was verantwoordelijk voor de directievoering van dit project, daarnaast waren wij betrokken als projectmanager voor de aanbesteding en begeleiding van het vaste interieur. Begin 2018 is het kantoorpand opgeleverd. Stevens Van Dijck was ook voor het GML dat in december 2013 is opgeleverd en voor het OWC (Onderwijscentrum) dat in augustus 2015 is opgeleverd verantwoordelijk voor de directievoering in opdracht van de Universiteit.

Het ontwerp voor Geowetenschappen is gemaakt door het architectenbureau Inbo. Het nieuwe kantoor vormt een drie-eenheid samen met het GML en het gebouw van TNO. De gebouwen delen een gemeenschappelijk entreegebied en maken gebruik van elkaars ruimten.

Trap Hal

Passend bij de duurzaamheidsambitie van onze opdrachtgever, is het eindresultaat een duurzaamgebouw met (naar verwachting) een BREEAM Excellent score. Hiervoor zijn diverse duurzaamheidsmaatregelen toegepast, waaronder een warmtekoudeopslag met warmtepompen (gedeeld met het GML), een hoge isolatiewaarde voor de gevels en het dak en toepassing van LED-verlichting.

Ook als het gaat om de bouwmethoden die zijn ingezet, is er veel aandacht besteed aan de milieuaspecten. Om de impact op het milieu te beperken:

  • zijn de verdiepingsvloeren uitgevoerd als gewichtsbesparende vloeren, waarbij minder transportbewegingen, materialen en toeslagstoffen nodig zijn. De behaalde gewichtsbesparing is circa 15%.
  • zijn de verdiepingsvloeren vrijdragend uitgevoerd; hierdoor is minder constructie nodig in de vorm van liggers. Dit is gunstig voor de gebouwhoogte (kruisingen van leidingen vergen minder hoogte als er minder liggers gepasseerd hoeven te worden).
  • is de productie van afval op de bouwplaats beperkt door de toepassing van prefab onderdelen.
  • is het op de bouwplaats geproduceerde afval verwerkt door een ISO 14001-gecertificeerde afvalverwerker.
  • is het bouwplaats personeel geïnstrueerd over afvalbeperking en recycling.
  • heeft de aannemer een bouwafvalmanagement plan geïmplementeerd om de hoeveelheid afval te minimaliseren en zoveel mogelijk te hergebruiken.
  • heeft de aannemer het energie- en waterverbruik op de bouwplaats gemonitord en geanalyseerd. 

Het kantoorgebouw voor de faculteit Geowetenschappen is een duurzame aanvulling voor de Universiteit Utrecht.

Opdrachtgever:Universiteit Utrecht
Locatie:Utrecht
Architect:Inbo
Aannemer:Wijnen bouw
Oppervlakte:Ca. 18.000 m²
Bouwkosten:onder embargo
Oplevering:Februari 2018

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op