Bel direct: 088 - 0024300

Hotelschool Amsterdam

Onderwijs

De Hotelschool Den Haag - opgericht in 1929 - behoort tot de top 3 van de wereld en is een member of the Leading Hotel Schools of the World. In totaal staan er 2.400 studenten ingeschreven.

De Hotelschool heeft voor de nieuwe vestiging in Amsterdam een voormalig kantoorpand aan de Jan Evertsenstraat, in samenwerking met Pronam b.v. herontwikkeld. Dit pand is ca. 13.000m² BVO groot en aangepast aan de nieuwste bouwkundige en installatietechnische eisen. Dit houdt in dat de volledige installatie en de buitenkozijnen zijn vervangen. De gevels zijn geïsoleerd en het bestaande inbouwpakket is volledig verwijderd en vernieuwd.  Het pand is opgewaardeerd tot een energielabel B, wat op zich een hele prestatie is voor een gebouw van ca. 30 jaar oud.

3358 06

Stevens Van Dijck verzorgde namens de Hotelschool het projectmanagement, directievoering en bouwkostenmanagement.

In deze nieuwe vestiging zijn leslokalen met een mediatheek, een studentenplaza, een auditorium met 168 stoelen, een à la carte restaurant “Le Debut”, een lounge bar, een La Place restaurant, kantoren, 20 hotelkamers en 128 studentenkamers voor 256 studenten gerealiseerd. In de Amsterdamse vestiging worden 1.200 studenten opgeleid. Het pand is in augustus 2012 door de Hotelschool in gebruik genomen.

Klik hier voor de 3D animatie van het pand.

Opdrachtgever:Hotelschool Den Haag
Ontwikkelaar:Pronam
Locatie:Amsterdam
Architect:ZZDP
Aannemer:Bouwbedrijf De Nijs
Oppervlakte:13.000 m²
Oplevering:augustus 2012

Sectoren

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op