Bel direct: 088 - 0024300

Herontwikkeling Avans Onderwijsboulevard 256

OnderwijsWonen

Vanwege de toenemende studentengroei heeft Avans Hogeschool al jaren behoefte aan een extra onderwijsgebouw op de Onderwijsboulevard. Het oude pand aan de Onderwijsboulevard 256 is in 2021 gesloopt en in plaats daarvan wordt een nieuw onderwijsgebouw (20.570 m² BVO) in combinatie met studenten-/sociale huurwoningen (7.000 m² BVO), een Grand Café, een ondergrondse parkeergarage (235 parkeerplekken) en een groene buitenruimte gerealiseerd.

3© DP6 architectuurstudio

Met de realisatie van de nieuwbouw aan de Onderwijsboulevard zullen verschillende opleidingen van Avans Hogeschool een gemeenschappelijk onderwijsgebouw krijgen om samenwerking en co-creatie te stimuleren.

Het hele complex wordt opgebouwd volgens een vaste stramienmaat van 1.80 m² om flexibiliteit in de toekomst te garanderen. Zo is de omschakeling van onderwijsgebouw naar woongebouw in de toekomst makkelijk te realiseren.

Stevens Van Dijck stuurt in de rol van ontwerpmanager het integrale ontwerpteam aan. Het aanbestedingsproject brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Dit omdat op één plot door twee verschillende opdrachtgevers, twee verschillende gebouwen gerealiseerd worden in een samenwerkingsverband. De uitdaging zit in de verschillende belangen, budgetten en het dragen/verdelen van risico’s.

Stevens Van Dijck adviseert de opdrachtgever om het aanbestedingsproces zo goed mogelijk in te richten waarbij de risico’s zo veel mogelijk gedekt zijn. Daarnaast ontfermen we ons over het verificatieproces, de planning en de budgetbewaking.

1© DP6 architectuurstudio

Opdrachtgever:Avans Hogeschool
Locatie:'s-Hertogenbosch
Architect:DP6 architectuurstudio
Adviseurs:Nelissen (installaties)
Pieters Bouwtechniek (constructies)
Oppervlakte:30.300 m² BVO

Gerelateerde diensten

BouwmanagementONTWERPMANAGEMENT

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op