Bel direct: 088 - 0024300

Gemeentehuis Midden-Delfland

Overheid

Ten gevolge van de fusie van de drie gemeenten Schipluiden, Maasland en Den Hoorn tot de gemeente Midden-Delfland ontstond behoefte aan een nieuw gemeentehuis.

De energieprestatie (EP-coefficient) van het gebouw ligt 30% lager dan de eis vanuit het bouwbesluit. Het gebouw is op locatie CO2-neutraal, doordat geen fossiele brandstoffen worden gebruikt voor de verwarming van het gebouw (er zijn geen CV-ketels toegepast). De benodigde elektrische energie wordt 'Groen' ingekocht.

Duurzame maatregelen zijn o.a. betonkernactivering, toepassing van riet en sedum met een hoge thermische isolatie, drielaags isolatieglas in de gevels, passieve zonwering door middel van glazenwasbalkons met geïntegreerde PV-cellen met een zonwerende functie.

Stevens Van Dijck heeft opgetreden als bouwmanager en huisvestingsadviseur. In die laatste rol heeft Stevens Van Dijck het concept activiteitgerelateerd werken geadviseerd. Hiervoor hebben diverse presentaties, workshops en interviews met diverse afdelingen plaatsgevonden. De medewerkers zijn bewust betrokken bij het vaststellen van de nieuwe werkomgeving, zodat een integrale, mensgerichte omgeving is ontstaan. Werkproces, huisvesting en organisatie zijn op elkaar afgestemd.

Opdrachtgever:Gemeente Midden-Delfland
Locatie:Schipluiden
Architect:INBO
Adviseur:Bartels
Aannemer:Heijmans
Oppervlakte:5.700 m²
Bouwkosten:€ 15.400.000
Oplevering:2012

Sectoren

Error parsing XSLT file: \xslt\projectNieuws.xslt

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op