Bel direct: 088 - 0024300

Erasmus Food Plaza Rotterdam

Onderwijs

De Erasmus Universiteit Rotterdam is een mooie horecalocatie rijker. Op campus Woudestein in het L-gebouw is het Erasmus Food Plaza in januari 2014 geopend.

In opdracht van de Erasmus Universiteit heeft Stevens Van Dijck de directievoering en het toezicht gedaan tijdens de uitvoeringsfase. Een uitdagende klus met maar liefst zes verschillende gebruikers. Erasmus Food Plaza is een nieuwe horecaformule waar studenten, medewerkers en gasten elk moment van de dag kunnen kiezen uit verschillende restaurantjes. Bekende en minder bekende foodketens, met elk een eigen zitgedeelte rond een centraal binnenplein. Naast het Food Plaza bestond het ontwerp ook uit het creëren van een doorgang door het gebouw.

De verbouwing heeft plaatsgevonden, terwijl de rest van het gebouw in gebruik was. Door alles goed op elkaar af te stemmen, hebben we de geluidsoverlast en andere hinder van de bouw zoveel mogelijk beperkt. Met name bij het maken van de doorgang  speelde het garanderen van de constructieve veiligheid een grote rol. In nauw overleg met constructeur Aronsohn en Koninklijke Aannemingmaatschappij Van Waning is een gat in de gevel gemaakt en een deel van de vloer van de eerste verdieping uitgebroken. De onderdoorgang verbindt de Plaza en Institutenlaan met de Tinbergen Plaza.

Duurzame campus
Het L-gebouw, waar de nieuwe Food Plaza zich bevindt, is een van de vele gebouwen van campus Woudestein. De totale campus wordt gedurende twintig jaar ingrijpend geherstructureerd tot een levendige en duurzame campus. Vorig jaar werd het nieuwe hart van die campus geopend, met als bruisend middelpunt het Erasmus Paviljoen. Daarnaast is er een nieuwe studentenhuisvesting gerealiseerd. Op deze manier wil de Erasmus Universiteit een aantrekkelijke leer- en werkomgeving voor studenten en medewerkers creëren.

Foodcourt 4Foodcourt 3

Opdrachtgever:Erasmus Universiteit Rotterdam
Locatie:Rotterdam
Architect:Quist Wintermans Architekten bv
Adviseur:Aronsohn Civiel Ingenieurs
Aannemer:Koninklijke Aannemingmaatschappij Van Waning
Oppervlakte:3.000 m² van de 19.000 m² totaal
Bouwkosten:€ 4.000.000,-
Oplevering:Januari 2014

Sectoren

Gerelateerde diensten

DIRECTIEVOERING

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op