Bel direct: 088 - 0024300

Roel

Roel Smit - Partner | Senior projectmanager

Ik heb altijd een passie gehad voor techniek in het algemeen en bouwen in het bijzonder. Niet verwonderlijk dat ik koos voor de studie Civiele Techniek aan de TU Delft.

"Elk orkest heeft  een dirigent nodig"

Na mijn afstuderen in 1989 ben ik jaren met veel plezier als constructief ontwerper actief geweest.

Maar uiteindelijk kroop het bloed waar het niet gaan kon. Gebouwen zijn bedoeld voor mensen. Om in te werken en in te leven. En juist dat proces om te komen tot de optimale huisvestingsoplossing samen met vele anderen is wat mij intrigeert. Vandaar dat de overstap naar het bouwmanagement een logische stap was. De veelzijdigheid, de steeds weer wisselende context en de steeds weer nieuwe vragen en uitdagingen spreken mij aan.

Sinds 1995 ben ik actief als bouwmanager, huisvestingsadviseur en vastgoedadviseur. En sinds 2006 ben ik partner bij Stevens Van Dijck. Nog steeds voor 70% actief in projecten. En verder bezig met bedrijfsvoering, met kennisoverdracht, het geven van trainingen en het uitbrengen van specialistische adviezen.

Mijn nieuws

 • 29-06-2020 - Door Roel Smit

  Samen Werken aan de School van Morgen

  107 projecten. 540 pagina's. Zo'n 3 kilo. Een product om trots op te zijn. Tijdens een inspirerend webinar is het inspiratieboek 'Samen Werken aan de School van Morgen 2015 - 2020’ van Schooldomein uitgereikt aan aan Rijksbouwmeester Floris Alkemade.

  Lees verder >
 • 01-05-2020 - Door Roel Smit

  Kantoren waardeloos door Corona?

  De laatste tijd verschijnen veel berichten over het 1,5 m kantoor of de 6 ft office. Betekent dit dat we fors moeten verbouwen? Of dat de capaciteit aanzienlijk daalt? Wij denken dat dit voor moderne kantoren wel meevalt. Voor het archetype herenhuis-kantoor zullen de gevolgen wel ingrijpender zijn.

  Lees verder >

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op