Bel direct: 088 - 0024300

Roel

Roel Smit - Directeur | Partner | Senior projectmanager

Ik heb altijd een passie gehad voor techniek in het algemeen en bouwen in het bijzonder. Niet verwonderlijk dat ik koos voor de studie Civiele Techniek aan de TU Delft.

"Elk orkest heeft  een dirigent nodig"

Na mijn afstuderen in 1989 ben ik jaren met veel plezier als constructief ontwerper actief geweest.

Maar uiteindelijk kroop het bloed waar het niet gaan kon. Gebouwen zijn bedoeld voor mensen. Om in te werken en in te leven. En juist dat proces om te komen tot de optimale huisvestingsoplossing samen met vele anderen is wat mij intrigeert. Vandaar dat de overstap naar het bouwmanagement een logische stap was. De veelzijdigheid, de steeds weer wisselende context en de steeds weer nieuwe vragen en uitdagingen spreken mij aan.

Sinds 1995 ben ik actief als bouwmanager, huisvestingsadviseur en vastgoedadviseur. En sinds 2006 ben ik partner bij Stevens Van Dijck. Nog steeds voor 70% actief in projecten. En verder bezig met bedrijfsvoering, met kennisoverdracht, het geven van trainingen en het uitbrengen van specialistische adviezen.

Momenteel ben ik ondermeer betrokken bij de herontwikkeling van de zogenaamde LocHal in Tilburg. Industrieel erfgoed dat evolueert tot een nieuwe hotspot waar onder andere de bibliotheek in gevestigd wordt. Daarnaast bereid ik de renovatie van Rijndam Revalidatie in Rotterdam voor. Ook ben ik veel bezig met kortlopende specialistische projecten of consultancy vraagstukken.

Mijn nieuws

 • 15-01-2018 - Door Roel Smit

  KOZ Maximaal wint German Design Award 2018

  Kinderopvang Máximaal in Hillegersberg is in de prijzen gevallen. De opvang heeft de German Design Award 2018 voor Excellent Communications Design in de wacht gesleept.

  Lees verder >
 • 23-05-2017 - Door Roel Smit

  Officiële start uitvoering LocHal

  De LocHal wordt de plek waar alles en iedereen samenkomt: ondernemen, vergaderen, studeren en ontmoeten. Het gebied in en om de glazen locomotiefhal transformeert de komende jaren naar een 'werkplaats' van de 21ste eeuw.

  Lees verder >

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op