Bel direct: 088 - 0024300
 • Home
 • Karen Mud-Ricken

Karen

Karen Mud-Ricken - Senior projectmanager / adviseur

Een verandering heeft pas kans van slagen als je mensen betrekt in het proces, je de meerwaarde en urgentie duidelijk kunt maken.

"Bevlogen – Betrokken  Betrouwbaar"

De integraliteit die een, ogenschijnlijk enkelvoudige, huisvestingsvraag in zich heeft, wordt dikwijls onderschat. Ik help mensen de bredere scope te doorzien, maar met behulp van 'behapbare' stappen steeds dichterbij de organisatiedoelen te komen. Een continue verandering in een dynamische wereld bestuurbaar maken. Niet alles hoeft tegelijk, maar neem wel iedere stap in samenhang met het grotere gezamenlijke  'einddoel'. Daarbij ben ik samenwerkingsgericht, met oog voor de diversiteit aan belangen en zorg voor draagvlak op de diverse niveaus in een organisatie.

Als adviseur werk ik al weer ruim vijftien jaar aan een breed scala van huisvestingsvraagstukken. Van businesscasestudies in het prille begin van een mogelijk project/traject tot en met na de nazorg. De nadruk ligt de laatste 7 jaar  op trajecten waarbij vormen van nieuwe manieren van werken worden toegepast en waar organisatorische- en veranderingsvraagstukken een belangrijk onderdeel vormen van het adviestraject. Mijn achtergrond op het gebied van organisatiekunde helpt daarbij. Tevens combineren de inzichten die ik verkrijg in mijn functie als unitmanager daar uitstekend mee. Dagelijks houd ik me bezig of word ook ik geconfronteerd met organisatorische vraagstukken, waarbij ik de meest recente ontwikkelingen en kennis tot me neem en zowel intern als extern in kan zetten. 

Ontwikkeling in de markt:
De drang van steeds meer organisaties om kostenefficiënt  te werk te gaan, uit zich steeds meer in zoektochten naar nieuwe manieren van werken.  Vaak leeft wel een gevoel van haalbaarheid en een geloof in het concept van een nieuwe manier van werken, maar wordt deze slechts op onderdelen financieel uitgewerkt. Ook hier is een integrale kijk/berekening noodzakelijk en ook hier kan ik u inzicht geven in de verschillende stappen die nodig zijn in een dergelijk traject. Deze stappen hebben financiële consequenties. Stevens Van Dijck gebruikt een, zich inmiddels in de praktijk bewezen model, om  uw cases voor- en door te rekenen.

Kennisdomein/specialties:
Verandermanagement, Implementatietrajecten van (vormen van) Het Nieuwe Werken. 

Mijn nieuws

 • 16-11-2016 - Door Karen Mud-Ricken

  Hoe vertel je voor de televisie wat een huisvestingsadviseur doet?

  Lees verder >
 • 06-05-2013 - Door Karen Mud-Ricken

  Leuk initiatief van BIM!

  Leuk initiatief van de BIM! De huurders van de BIM (’s-Hertogenbosch) werden uitgenodigd om in De Gruyterfabriek hun ‘elevator pitch’ te schrijven én op te nemen in een echte lift.

  Lees verder >

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op