Bel direct: 088 - 0024300
 • Home
 • Hillebrand Hartholt

Hillebrand

Hillebrand Hartholt - Projectmanager

"Investeren in samenwerking betaalt zich altijd terug"! Ik heb inmiddels ruim 10 jaar ervaring als projectmanager en ben breed inzetbaar van initiatief t/m realisatiefase. "Het is erg leuk om samen met de opdrachtgever een Programma van Eisen op te stellen en deze dan als directievoerder daadwerkelijk verwezenlijkt te zien." Kenmerken: Resultaatgericht, direct met oog voor verhoudingen.

"Investeren in  samenwerking ..."

Lees meer >

Een interessante ontwikkeling in de aanbestedingsmarkt is de verschuiving van een traditionele aanbesteding naar een aanbesteding op basis van Design and Build.

'Design and Build' is een contractvorm die nu ook in Nederland steeds vaker wordt toegepast.

Bij deze contractvorm worden risico's beter verdeeld tussen de verschillende partijen zonder dat dit tot meerkosten hoeft te leiden.
Bij Design and Build is één enkele partij verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van een project. De opdrachtgever heeft één aanspreekpunt en sluit één contract af met een uitvoerende partij (bouworganisatie). Door het afstemmen van het ontwerp op de uitvoering is de uitvoerende partij in staat fouten te minimaliseren en de bouwkosten laag te houden. Daarnaast is er ruimte om nieuwe technologieën toe te passen.
Voor de opdrachtgever betekent Design and Build dat het programma van eisen een zodanige kwaliteit en diepgang dient te hebben dat in het project de door hem gewenste kwaliteit en functionaliteit ook daadwerkelijk bereikt worden. Een opdrachtgever zou voor Design and Build kunnen kiezen bij projecten waarbij het gaat om grote risico's ten aanzien van de doorlooptijd of de verwervingskosten en/of waarbij zich hoge ontwerp- en uitvoeringsrisico's voordoen. Gezien de toenemende complexiteit van projecten zullen  opdrachtgevers steeds vaker voor deze contractvormen gaan kiezen.

Mijn nieuws

 • 17-06-2019 - Door Hillebrand Hartholt

  Dag van de Bouw 2019

  Zaterdag was de Dag van de Bouw: dé kans voor het publiek om een bouwproject van dichtbij te zien.

  Lees verder >
 • 29-04-2019 - Door Hillebrand Hartholt

  Duurzaam bouwen Alfa Accountants en Adviseurs Leeuwarden

  Duurzaam bouwen, iedereen heeft het erover.

  Lees verder >

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op