Bel direct: 088 - 0024300

DUE DILIGENCE

TDD iconDownload TDD productblad

De Engelse term due diligence betekent letterlijk gepaste zorgvuldigheid.

Een grondig due diligence-onderzoek is onmisbaar bij het nemen van belangrijke investeringsbeslissingen zoals de aankoop van vastgoed. Het doel is om op een zorgvuldige manier de technische staat van vastgoedobjecten vast te stellen. Daarnaast analyseren we gebruiksmogelijkheden, status van vergunningen etc. Risico’s worden geïdentificeerd en vertaald in financiële consequenties zodat u een integrale en gedegen afweging voor de koop of verkoop kunt maken. Mogelijke 'deal breakers' worden direct gemeld in de vorm van een 'red flag report'. U weet tijdig waar u aan toe bent en voorkomt verrassingen achteraf. Wij werken daarbij volgens de 'guide lines' van RICS. Door flexibiliteit, duidelijke richtlijnen voor rapportage en nadruk op communicatie kunnen wij u snel, effectief en doelgericht van dienst zijn.

Due diligence voor kopende en verkopende partij:
Het belang van een due diligence-onderzoek bij de aankoop van onroerend goed - dus voor de kopende partij - is evident. Maar ook als u vastgoed wilt verkopen kunt u een due diligence-onderzoek laten uitvoeren. De voordelen zijn:

  • Een aanzienlijke verkorting van het verkooptraject (immers alle gegevens over het gebouw zijn bekend en aanwezig).
  • Een grotere kans op het halen van de vraagprijs en kostenbesparend voor koper.
  • Kopers kunnen bouwen op de 'reliance' die wij afgeven op onze rapporten, wat discussie voorkomt en de onderhandelingen soepeler doet verlopen.

Monitoring:
Koopt u een pand of vastgoedobject in ontwikkeling dan voeren wij naast en beoordeling van het te bouwen pand vaak 'monitoring' uit tijdens de bouw. Niet een volledige begeleiding van het proces als bouwmanager maar wel een vinger aan de pols.

Deze bewaking is gericht op het verzekeren van de kwaliteit en compleetheid van het geleverde. Maar ook of de bouw volgens planning verloopt en of de facturering gelijke tred houdt met de waarde in het werk. Maandelijks ontvangt u van ons heldere rapportages met actiepunten en issue logs. Zo houdt u grip op uw investering en weet u zeker dat het bouwtempo en uw betalingen gelijk lopen. Bij afwijkingen of ernstige issues adviseren wij u tijdig over de te ondernemen acties.

We maken voor technische due diligence gebruik van eigen specialisten. Voor milieutechnische en installatietechnische due diligence werken we - onder onze vlag en verantwoordelijkheid - met betrouwbare en vakkundige partners.

Bij due diligence-opdrachten voor objecten buiten Nederland werken wij samen met onze Allianced Partner Watts Group PLC.

Referentielijst TDD

Gerelateerde projecten

Mariëndaal Center of Excellence
Mariëndaal Center of Excellence gebouw in businesspark “Arnhems Buiten”

Lees meer >

DSV Logistics
Naast due diligence heeft Stevens Van Dijck voor belegger GLL Real Estate Partners uit München ook de monitoring tijdens de uitvoering gedaan van dit state of the art warehouse.

Lees meer >

Kantoorgebouw Eiffel te Arnhem
Stevens Van Dijck / Watts heeft naast due diligence voor belegger Mondia Investments BV ook de monitoring tijdens de uitvoering verzorgd alsmede de opleveringsbegeleiding.

Lees meer >

NWO DEN HAAG
Voor de plaatsing in een van de vastgoedfondsen van DEKA heeft Stevens Van Dijck de technische due diligence en technische ondersteuning geleverd in de acquisitiefase van het project.

Lees meer >

Lyceumkwartier Doetinchem
Stevens Van Dijck / Watts heeft naast due diligence voor belegger Mondia Investments ook de monitoring tijdens de uitvoering verzorgd alsmede de opleveringsbegeleiding.

Lees meer >

TDD Beursgallery Rotterdam
Voor Allianz Real Estate France is technische due diligence geleverd in de acquisitiefase van het project.

Lees meer >

ASR Kantoor Amersfoort
WATTS / Stevens Van Dijck heeft ASR Vermogensbeheer geadviseerd. De “Vendor Due diligence” heeft er toe geleid dat ASR het gebouw in zeer korte tijd kon verkopen voor de gewenste vraagprijs.

Lees meer >

TDD Willemshuis te Amsterdam
Van het Willemshuis te Amsterdam behartigde WATTS/Stevensvandijck de belangen van de koper.

Lees meer >

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op