Bel direct: 088 - 0024300
  • Home
  • Actueel
  • TU Delft krijgt flexibel en energieleverend onderwijsgebouw

TU Delft krijgt flexibel en energieleverend onderwijsgebouw

2020-06-25
Thema's :
    Bram Priem - Partner | Senior projectmanager

Het nieuwe gebouw Echo is een multifunctioneel, interfacultair onderwijsgebouw met ruimte voor lezingen, klassikale lessen, groepswerk, projectmatig onderwijs, debatten en zelfstudie. Tegelijk dient het als platform voor sociale interactie, reflectie en inspiratie. Een aanwinst voor TU Delft.

Er komt 8.844 m² BVO aan extra ruimte beschikbaar door de realisatie van gebouw Echo. Architectenbureau UNStudio maakte een stijlvol ontwerp van vier bouwlagen. Robuust en open. Flexibel. Een aantrekkelijke plek om elkaar te ontmoeten. Niet alleen binnen: ook rondom het gebouw wordt het hele gebied omgevormd met veel groen, parkjes en water. Ook de ondergrondse fietsenstalling in de kelder draagt bij aan een prettige en overzichtelijke omgeving.

Trap©UNStudio in samenwerking met Plompmozes

TU Delft heeft een uitgesproken duurzaamheidsambitie. Echo draagt daaraan bij. Zonnepanelen, goede isolatie en een warmte-/koude opslag maken dat het gebouw straks energie levert. Daarnaast is veel aandacht besteed aan gebruik van materialen die na de levensduur van het gebouw elders opnieuw gebruikt kunnen worden.

De bouw van Echo en de gebiedsontwikkeling daaromheen sluiten aan bij de campusstrategie: het realiseren van een campus die met zijn gebouwen, voorzieningen en de invulling van de publieke ruimten bijdraagt aan het behoud en de verdere groei van de toppositie van de TU Delft op de wereldranglijsten.

Stevens Van Dijck verzorgt namens de opdrachtgever het bouwmanagement en de directievoering.

VA_@©UNStudio in samenwerking met Plompmozes

Sectoren

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op