Bel direct: 088 - 0024300

Tijdelijke huisvesting Tweede Kamer gereed

2021-09-07
Thema's :
    Bram Priem - Partner | Senior projectmanager

De verbouwing van het voormalige ministeriegebouw aan de Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag tot tijdelijke huisvesting voor de Tweede Kamer der Staten-Generaal is gereed.

Stevens Van Dijck was onderdeel van een team dat, onder leiding van het Rijksvastgoedbedrijf, deze opdracht heeft gerealiseerd. Het ontwerp is van Zecc Architecten.

THTK Ingang

Met onze ervaring en kennis van ontwerpcoördinatie en directievoering hebben wij meegewerkt aan deze bijzondere opdracht.

Vanwege noodzakelijk onderhoud kan er op het Binnenhof gedurende ruim 5 jaar niet gewerkt worden. Daarom was er een tijdelijk onderkomen nodig waar de Tweede Kamer veilig en ongestoord kan werken. Onder de opdracht vielen ook de voorzieningen om de toestroom van de vele bezoekers, zoals scholieren, dagjesmensen en gasten, goed en veilig op te vangen. De volgende voorzieningen zijn onder andere beschikbaar in het tijdelijk onderkomen: een nieuwe bezoekersentree, de Statenpassage (centrale hal), meerdere commissiezalen, een plenaire zaal met publieke tribune, een restaurant, kantoorruimtes en een multimediaruimte.

THTK Plenaire Zaal 2

THTK Opening

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op