Bel direct: 088 - 0024300
  • Home
  • Actueel
  • Isala Zwolle gaat verhuizen in augustus 2013

Isala Zwolle gaat verhuizen in augustus 2013

2012-10-16
Thema's : Duurzaamheid
    Ad van Pelt - Directeur | Partner | Senior projectmanager

Op 3 augustus 2013 is Isala verhuisd naar de nieuwbouw. Patiënten van locatie Weezenlanden zijn op deze dag verhuisd naar het nieuwe ziekenhuis. 

De Isala klinieken hebben een nieuw ziekenhuis gebouwd. Op de locatie Sophia aan de Dokter van Heesweg in Zwolle staat een innovatief, topklinisch ziekenhuis waarin de patiënt centraal staat. Kenmerkend is de sprekende organische architectuur. Het ontwerp heeft een positieve invloed op de mensen die er werken en verblijven.
Het nieuwe ziekenhuis heeft een vloeroppervlakte van 104.000 vierkante meter en bestaat uit vier overzichtelijke, met elkaar verbonden, eenheden: de zogenaamde vlinders. Hier zijn vanaf augustus 2013 de poliklinieken, verpleegafdelingen, laboratoria en diagnose- en behandelfuncties ondergebracht.

Het nieuwe gebouw bestaat uit twee miljoen stenen, 2,4 miljoen kilo bewapeningsstaal en 40.000 kubieke meter beton. Voor de fundering zijn palen gebruikt met een totale lengte van 23 kilometer. Op het hoogtepunt van de nieuwbouw waren er 700 man tegelijkertijd aan het werk. 

Stevens Van Dijck heeft het proces al sinds de aanbestedingsfase gebeleid. Gedurende de optimalisatiefase zijn de bestekstukken c.q. contractstukken in samenwerking met het consortium D2B opgesteld. In de uitvoeringsfase was Stevens Van Dijck verantwoordelijk voor de directievoering waarbij de kwaliteitsborging een bijzonder aandachtspunt was alsmede ook de vroegtijdig ingebrachte al dan niet medische inventaris. Naast de rol als directievoerder heeft Stevens Van Dijck eveneens een ondersteunde projectmanager rol verzorgd inzake het project inhuizing nieuwbouw.

In de aanloop naar de oplevering en verhuizing moest er een aantal zaken gerealiseerd worden. Er is hard gebouwd aan het gebouw om alles voor de gewenste planningsdatum te realiseren. Een belangrijk item in de aanloop naar de oplevering was het validatieproces voor een ziekenhuis. Vanaf februari 2013 is Isala eigenaar van het gebouw en kon gestart worden met de inhuisperiode.

Het verhuizen van een ziekenhuis is vaak een complex geheel en dient dan ook in detail uitgewerkt te zijn. In dit proces was Stevens Van Dijck direct betrokken met o.a. het opstellen van de verhuisdraaiboeken, maar ook als kritische sparingspartner. Wilt u meer weten over dit bijzondere project, neem dan contact op met één van onze betrokken collega’s Ad van Pelt, of Hillebrand Hartholt.

Isala Kliniek Hoofdingang

Isala Kliniek 1

Sectoren

Gerelateerde projecten

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op