Bel direct: 088 - 0024300

Gemeentehuis Midden-Delfland opgeleverd

2012-09-20
Thema's :
    Rob Beijer - Projectmanager

3 september jl. is de nieuwbouw van het gemeentehuis Midden-Delfland technisch opgeleverd. De afgelopen periode is er door alle betrokken partijen hard toegewerkt naar dit hoogte punt en is met de realisatie van dit bijzonder fraaie maar ook complexe project een mooie prestatie geleverd. Een gemeentehuis om trots op te zijn! Momenteel wordt het gebouw ingericht en zal het naar verwachting eind 2012 in gebruik genomen worden.

De behoefte aan een nieuw gemeentehuis ontstond toen de fusie plaatsvond tussen de drie gemeenten Schipluiden, Maasland en Den Hoorn tot de gemeente Midden-Delfland. Hierbij was het onder meer van belang dat dit nieuwe gemeentehuis goed afgestemd zou worden op de landelijke context. De rieten omhulling is daar een duidelijke verwijzing naar. Daarnaast werden hoge eisen gesteld op het gebied van duurzaamheid. Zo ligt de energieprestatie van het gebouw 30% scherper dan de eis vanuit het bouwbesluit en is het gebouw CO2-neutraal. Er worden geen fossiele brandstoffen gebruikt voor de verwarming van het gebouw (dus geen CV-ketels) en de benodigde elektrische energie wordt 'groen' ingekocht. Andere duurzame maatregelen zijn o.a. betonkernactivering, toepassing van riet en sedum (met een hoge thermische isolatie) voor de gevels en daken, drielaags isolatieglas en passieve zonwering middels glazenwasbalkons met geïntegreerde PV-cellen.

Het project werd door INBO Adviseurs en Stedenbouwkundigen, Bartels Ingenieurs voor bouw en infra en Vintis Installatieadviseurs ontworpen en in bestekken uitgewerkt. Het gebouw is door Bouwbedrijf Stout B.V. en Burgers Ergon Installatietechniek gerealiseerd.

Stevens Van Dijck verzorgde bij dit spraakmakende project vanaf initiatief t/m oplevering het projectmanagement, de directievoering en het toezicht. Daarnaast trad Stevens Van Dijck op als huisvestingsadviseur en is in nauwe samenwerking met de gemeente (middels presentaties, workshops en interviews met diverse afdelingen en sleutelfiguren) een nieuw werkplekconcept ontwikkeld. De medewerkers van de gemeente zijn bewust betrokken bij het vaststellen van deze nieuwe werkomgeving, zodat een integrale, mensgerichte omgeving is ontstaan. Werkproces, huisvesting en organisatie zijn hierbij nauw op elkaar afgestemd.

Wilt u meer weten over dit project dan kunt u contact opnemen met onze collega’s Wim Vos en Rob Beijer.

Gemeentehuis Midden DelflandInbo -gemeentehuis MD Schipluiden -01-LR Tekst Inbo Inbo -gemeentehuis MD Schipluiden -04-HR Tekst Inbo
Inbo -gemeentehuis MD Schipluiden -02-LR Tekst Inbo

Sectoren

Gerelateerde projecten

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op