Bel direct: 088 - 0024300

Focus Filmtheater klaar voor de opening

2018-04-25
Thema's : Duurzaamheid
    Johan van Nijhuis - Projectmanager

Het nieuwe Focus Filmtheater Arnhem is opgeleverd en geopend voor het publiek. 

Stevens Van Dijck is sinds februari 2016 betrokken bij dit project. Johan van Nijhuis en René van Kooi maakten deel uit van het engineeringsteam dat in opdracht van de gemeente Arnhem de bouw heeft gerealiseerd.  

Johan van Nijhuis, “Door een goede voorbereiding en een prettige samenwerking met de gemeente Arnhem, de gebruiker en Binx Smartility, is dit project bijzonder soepel verlopen. In mei 2017 zijn we met de uitvoering gestart op basis van een DO+. Het doel vanuit het ontwerp was om de oude Torensteeg met zicht op de Eusebiuskerk te behouden. En dat is gelukt!”
Om dit te realiseren is het gebouw in tweeën gesplitst, in het midden is de hoofdtrap geplaatst welke is voorzien van een glazen dak. Het glasdak zorgt voor een uniek uitzicht als bezoekers via de hoofdtrap naar de filmzalen te gaan. Het is een beleving an sich!

Door de splitsing van de bouwdelen is voor de routing extra rekening gehouden met de routing van het personeel alsmede de bezoekers. Door deze van elkaar te scheiden is de routing in het pand nu optimaal.

Focus Filmtheater 01 Focus Filmtheater 02
Focus Filmtheater                                                           Oplevering Focus Filmtheater

Het nieuwe filmtheater is in opdracht van gemeente Arnhem gerealiseerd voor Stichting Focus Filmtheater Arnhem. De stichting heeft als doel de belangstelling voor film- en beeldcultuur te stimuleren bij een zo groot en divers mogelijk publiek. Het nieuwe theater bestaat uit vijf filmzalen, een foyer en een filmcafé. Daarmee heeft de stichting er twee zalen bij ten opzichte van de voormalige situatie in de Korenbeurs. Naast ruimte voor films, biedt het filmtheater ook plek voor tentoonstelling en lezingen.

Stevens Van Dijck vervulde binnen het engineeringsteam de rol van project-/ontwerpmanager. Na aanbesteding aan Binx Smartility was Stevens Van Dijck verantwoordelijk voor de proces- en kwaliteitsmonitoring. 


Sectoren

Gerelateerde projecten

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op