Bel direct: 088 - 0024300

Tricotage te Veenendaal

2011-11-11
Thema's :
    Bram Priem - Partner | Senior projectmanager

De gemeente Veenendaal heeft een centrumvisie waarin is omschreven en geïllustreerd hoe het centrum van Veenendaal er in 2030 uit zou moeten zien. Met deze centrumvisie moet het centrum nog meer als één geheel gaan functioneren, moet meer samenhang in het stadshart gerealiseerd worden en moet de kwaliteit van een bruisend centrum met een krachtige positie in de regio gewaarborgd worden voor de toekomst. Onderdeel van de centrumvisie is het project Brouwerspoort, het oostelijk deel van het centrum. Als onderdeel van de herontwikkeling van het oostelijk centrumgebied werken de gemeente Veenendaal en AM aan de realisatie van het project "Tricotage".Het project "Tricotage" sluit, middels de multifunctionele invulling, het stedelijk uiterlijk aan de buitenzijde en een grote 3-laagse ondergrondse parkeergarage aan bij de ambities die de gemeente Veenendaal heeft met het stadshart.

Het ontwerp van Marianne Loof van LEVS architecten combineert een parkeercluster, cultuurcluster, commercieel cluster en woningcluster in één bouwvolume. Functies die voorheen meer verspreid lagen over de stad. Hierin ligt ook een belangrijke uitdaging van het project; de combinatie van een levendig cultureel centrum met horeca en winkels en een rustige 'binnenwereld' met appartementen en twee binnenhoven. Een aantrekkelijke combinatie maar ook een combinatie die de nodige technische uitdagingen met zich meebrengt op geluidstechnisch, bouwtechnisch en logistiek gebied.

De Tricotage 2Tricotage wordt gerealiseerd op een oud parkeerterrein aan de voormalige Brouwersstraat, het vroegere  Van Ekeris-terrein. Inmiddels is het terrein bouwrijp gemaakt en wordt door hoofdaannemer Trebbe Oost&Noord het bouwterrein ingericht. November 2010 is gestart met de bouw van de diepwanden en naar verwachting zal de oplevering in het voorjaar van 2013 plaatsvinden.  

Stevens Van Dijck is verantwoordelijk voor de directievoering en het toezicht gedurende de bouwvoorbereiding- en uitvoeringsfase.

 

 

 

Sectoren

Gerelateerde projecten

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Neem nu contact op of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op