Bel direct: 088 - 0024300

Betaalbare duurzaamheid: de maatschappelijke kant van circulair bouwen

2021-09-07
Thema's :

Op dit moment is er grote schaarste op de woningmarkt. Het aanbod is niet opgewassen tegen de stijgende vraag naar woningen. Er bestaat een simpele oplossing voor dit probleem: massahuisvesting. Oftewel, grootschalig en snel prefab woningen bouwen. Maar sluit deze oplossing wel aan bij de doelen uit het Rijksbrede programma Nederland Circulair in 2050? Is hierbinnen genoeg oog voor duurzaamheid?

Woningschaarste als maatschappelijk vraagstuk hebben we tijdens het webinar ‘Hoe bouwt Nederland in 2050?’ in een bredere context geplaatst. Werkt circulariteit alleen als het mondiaal gedragen wordt? En heeft het überhaupt zin om regionale of nationale circulaire initiatieven op te starten? Het publiek was daar vrij eenduidig over: 95 procent vindt dat de initiatieven dichterbij huis zeker bijdragen aan circulariteit.

Mentimeter -stelling -3-900x 416

In dit artikel hebben we het over duurzame oplossingen voor de woningschaarste. En hoe we met bestaande bouw en nieuwbouw een significante bijdrage kunnen leveren aan Nederland Circulair in 2050. Janneke van der Weerd, directielid bij LBP|SIGHT en adviseur in de bouw, en Arjan van Wingerden, projectmanager bij Stevens Van Dijck, vinden dat de overheid, de ontwikkelaars en corporaties samen aan zet zijn om deze kwestie aan te pakken.

Lees het hele artikel op het platform Betere Gebouwen zijn Circulair.

Sectoren

COVID-19

In deze bijzondere tijden werken wij gewoon door. Veelal digitaal en op afstand.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op