Bel direct: 088 - 0024300

Spoedapotheek Medisch Centrum Leeuwarden

Zorg

De samenwerking van de spoedapotheek en de ziekenhuisapotheek verlangde een nieuwe huisvesting. De nieuwe apotheek is gelegen nabij de hoofdentree van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL).

De centrale hal van het ziekenhuis is heringericht waarbij eveneens de ponsbalie en diverse winkelruimtes zijn vernieuwd. De poliklinische spoedapotheek is voorzien van een high-tech orderpicksysteem. Door het toepassen van deze medicijnrobot is de handelingssnelheid vergroot en het bouwvolume beperkt door de geringere behoefte aan opslagruimte.

De complexiteit van het project zit niet zozeer in de omvang maar vanwege de locatie in de logistiek en toegankelijkheid van het MCL.

Stevens Van Dijck heeft zorggedragen voor projectmanagement, huurdersbegeleiding, directievoering en toezicht. En voor de gebruikers het interieurontwerp en de uitvoering ervan gecoördineerd.

3234-MC Leeuwarden Apotheek (1)-small

Opdrachtgever:Zorgpartners Friesland
Locatie:Leeuwarden
Architect:Architecten aan de Maas
Adviseurs:Adviesbureau Sijperda-Hardy
Ingenieursbureau Jansen Wesselink
Aannemer:Friso Bouwgroep
Oppervlakte:500 m² BVO (apotheek) 600 m² BVO (centrale hal)
Bouwkosten:€ 1.900.000,-
Oplevering:2012

Sectoren

Gerelateerde diensten

Bouwmanagement

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Vraag nu een advies aan of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op