Bel direct: 088 - 0024300

Kantoorpand Geowetenschappen Universiteit Utrecht

OnderwijsKantoren

De Universiteit Utrecht krijgt weer een nieuw gebouw: voor de faculteit Geowetenschappen wordt een kantoorpand ontwikkeld. Het gebouw komt op het campusterrein de Uithof te staan; naast het GML (Gemeenschappelijk Milieulaboratorium) en een gebouw van TNO. Het maakt deel uit van het Noordwestcluster van de UU.  In het gebouw worden behalve kantoorruimten ook een restaurant en een fietsenstalling gerealiseerd.

Stevens Van Dijck is als directievoerder bij het project betrokken. De oplevering staat gepland voor medio 2017. Ook voor het GML dat in december 2013 is opgeleverd en voor het OWC (Onderwijscentrum) dat in augustus 2015 is opgeleverd was Stevens Van Dijck directievoerder in opdracht van de Universiteit.

Het ontwerp van het kantoor voor Geowetenschappen is gemaakt door het architectenbureau Inbo. Samen met het GML en het gebouw van TNO zal het nieuwe kantoor een drie-eenheid vormen. De gebouwen delen een gemeenschappelijk entreegebied en maken gebruik van elkaars ruimten.

GEO4

Passend bij de duurzaamheidsambitie van onze opdrachtgever, wordt voor het kantoorpand een BREEAM Excellent-niveau nagestreefd. Hiervoor worden diverse duurzaamheidsmaatregelen toegepast, waaronder een warmtekoudeopslag met warmtepompen (gedeeld met het GML), een hoge isolatiewaarde voor de gevels en het dak en toepassing van LED-verlichting.

Ook als het gaat om de bouwmethoden die worden ingezet, wordt er veel aandacht besteed aan de milieuaspecten. Om de impact op het milieu te beperken:

  • worden de verdiepingsvloeren uitgevoerd als gewichtsbesparende vloeren, waarbij minder transportbewegingen, materialen en toeslagstoffen nodig zijn. De behaalde gewichtsbesparing is circa 15%.
  • worden de verdiepingsvloeren vrijdragend uitgevoerd; hierdoor is minder constructie nodig in de vorm van liggers. Dit is gunstig voor de gebouwhoogte (kruisingen van leidingen vergen minder hoogte als er minder liggers gepasseerd hoeven te worden).
  • wordt de productie van afval op de bouwplaats beperkt door de toepassing van prefab onderdelen.
  • wordt het op de bouwplaats geproduceerde afval verwerkt door een ISO 14001-gecertificeerde afvalverwerker.
  • wordt het bouwplaats personeel geïnstrueerd over afvalbeperking en recycling.
  • heeft de aannemer de verplichting een bouwafvalmanagement plan te implementeren om de hoeveelheid afval te minimaliseren en zoveel mogelijk te hergebruiken.
  • heeft de aannemer de verplichting het energie- en waterverbruik op de bouwplaats te monitoren en analyseren. 

Het kantoorgebouw voor de faculteit Geowetenschappen belooft dus een duurzame aanvulling te worden voor de Universiteit Utrecht.

Opdrachtgever:Universiteit Utrecht
Locatie:Utrecht
Architect:Inbo
Aannemer:Wijnen bouw
Oppervlakte:Ca. 18.000 m²
Bouwkosten:onder embargo
Oplevering:Medio 2017

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Vraag nu een advies aan of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op