Bel direct: 088 - 0024300

Kantoor Google Nederland BV

Kantoren

Begin januari 2014 is er een wel heel bijzonder kantoorinterieur opgeleverd. Een bakfiets als receptie, een caravan als vergaderruimte en een tafelvoetbal voor de ontspanning: Google Nederland heeft het kantoor in Amsterdam gerenoveerd en uitgebreid.

Stevens Van Dijck kreeg in 2012 de opdracht voor het totale projectmanagement en de financiële bewaking van het renovatie- en uitbreidingsproject van Google Nederland. Aanleiding tot het project waren de sterke groei van de organisatie en de wens het kantoor aan te passen aan de nieuwe manier van werken.

We zijn vanaf de initiatieffase betrokken en we hebben voor en met Google de architect en de overige adviseurs geselecteerd. De volgende fase betrof het begeleiden van het ontwerptraject. Samen met de architect en de installatieadviseur is op basis van de Google Design Guidelines en de input van de gebruikers van het kantoor in Amsterdam het ontwerp gemaakt. Een aantal wensen was van grote invloed op het ontwerp: het verkrijgen van een LEED Gold certificaat, het hergebruiken van materialen en losse inrichting en het volgen van de Healthy Materials-richtlijnen.

Het ontwerp van D/DOCK geeft invulling aan een effectieve maar tegelijk speelse werkomgeving. De inrichting met de bakfiets en caravan verwijst naar de garage in Silicon Valley waar Larry Page en Sergey Brin in 1998 met Google zijn begonnen.

Op basis van een meervoudig onderhandse aanbesteding zijn de aannemers geselecteerd en begon voor ons de taak als directievoerder en toezichthouder. Als directievoerder moest er flink gepuzzeld worden. De doorlooptijd per verdieping was kort en tijdens de werkzaamheden is er gewoon doorgewerkt door de medewerkers van Google. Bovendien was voor het verticale transport van al het bouwmateriaal slechts één lift op gezette tijden beschikbaar. De overlast voor de overige huurders moest tot een minimum beperkt worden.

Het resultaat van het renovatieproject is een ‘plaatje’. Voor ons als projectmanager geldt dat niet alleen voor de inrichting, maar ook voor het proces. De afstemming met de Google projectmanagers in Dublin en de internationale Google Services Lines was gelet de korte doorlooptijdzeer intensief.; het maakt dat Stevens Van Dijck oprecht trots is op het resultaat, dat binnen de planning is gehaald. Op naar een vervolg…

Google Zaal

Opdrachtgever:Google Nederland
Locatie:Amsterdam
Interieurarchitect:D/DOCK
Adviseurs:Deerns
Mott MacDonald
Van Rossum
Aannemers:De Combi
Lomans
Oppervlakte:3.500 m²
Bouwkosten:onder embargo
Oplevering:januari 2014

Betrouwbare en flexibele partner

"Ik ben blij met de manier waarop Stevens Van Dijck ons met het projectmanagement heeft ontzorgd. Het was logistiek, organisatorisch en budgettair een pittige klus, en het proces is heel goed verlopen. Ze waren een betrouwbare en ook flexibele partner voor ons."

Frans van Eersel

Facilities Manager Benelux

Google BV

Sectoren

Gerelateerde diensten

BOUWMANAGEMENT

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Vraag nu een advies aan of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op