Bel direct: 088 - 0024300

Herontwikkeling LocHal spoorzone Tilburg

CultuurKantorenOverheid

De spoorzone in Tilburg is een van de majeure herontwikkelingsprojecten in Nederland. In het hart van de spoorzone ligt de voormalige NS werkplaats ('D'n Ateljee'). Hier sleutelden tussen 1868 en 2011 generaties Tilburgers aan locomotieven en treinen.

Het gebied in en om de glazen Locomotiefhal moet de komende jaren transformeren tot de werkplaats van de 21e eeuw. Hierbij staan de functies ondernemen, wonen, leren, inspireren en ontmoeten centraal. De bibliotheek Midden-Brabant wordt de hoofdbewoner. De Kunstbalie en het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur en Seats2Meet zijn medebewoners en co-makers van de werkplaats. 

In de immense LocHal verschijnt een trappenlandschap, waarmee enerzijds de sfeer en ruimtelijkheid van het monumentale gebouw geborgd is, en anderzijds genoeg vloeroppervlak wordt gecreëerd om alle functies te huisvesten. De befaamde glazen zaal uit de Beurs van Berlage krijgt een prominente plaats in de LocHal; deze zal fungeren als congreszaal. 

Het project is in de vorm van een design & build contract aanbesteed. 

Stevens Van Dijck ondersteunde de conceptontwikkeling, stelde het programma van eisen op en verzorgt het ontwerp- en contractmanagement en de kwaliteitsborging

SPZ013-Locomotiefhal1

Opdrachtgever:Gemeente Tilburg
Locatie:Tilburg
Architect:The Cloud Collective
Adviseur:Arup
Oppervlakte:circa 11.000 m² BVO

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Vraag nu een advies aan of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op