Bel direct: 088 - 0024300

Focus Filmtheater

Cultuur

In Arnhem wordt op het Kerkplein een nieuw filmtheater gebouwd: het Focus Filmtheater. In februari 2016 werd het engineeringsteam met Stevens Van Dijck, ABT en DP6 architectuurstudio geselecteerd voor de volledige uitwerking van het ontwerp tot een definitief ontwerp+ (DO+). Juli 2016 is het voorlopig ontwerp afgerond. De aanbestedingsprocedure op DO+ is in januari 2017 afgerond.

De uitvoering is in mei 2017 gestart. Oplevering is in het voorjaar van 2018 voorzien.

3897-interieur _centrale Trap -s3897-exterieur _broerenstraat 1-s

Het filmtheater wordt gerealiseerd voor Stichting Focus Filmtheater Arnhem. Deze stichting heeft als doel de belangstelling voor film- en beeldcultuur te stimuleren bij een zo groot en divers mogelijk publiek. Het theater zal bestaan uit vijf filmzalen, een foyer en een filmcafé. Daarmee krijgt de stichting er twee zalen bij ten opzichte van de huidige situatie. Naast ruimte voor films, biedt het filmtheater ook plek voor tentoonstelling en lezingen. 

Stevens Van Dijck vervult binnen het engineeringsteam de rol van project-/ontwerpmanager. Na selectie / gunning aan de E&C aannemer zijn we verantwoordelijk voor de proces- en kwaliteitsmonitoring. 

3897-exterieur -plein -s

Opdrachtgever:Gemeente Arnhem
Locatie:Arnhem
Architect:DP6 architectuurstudio
Adviseur:ABT
Oppervlakte:2.500 m² BVO
Oplevering:maart 2018

Sectoren

Gerelateerde diensten

Bouwmanagement

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Vraag nu een advies aan of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op