Bel direct: 088 - 0024300

Brandweerkazerne Leeuwarden

Overheid

Het huidige brandweergebouw voldeed niet meer aan de huidige eisen. Daarom is er een nieuwe kazerne gebouwd op de huidige locatie van de brandweerkazerne. Het nieuwe gebouw biedt plaats aan onder andere 24-uursverblijven, kantoren en een sportzaal.

In de nieuwe brandweerkazerne wordt een optimale logistiek gecombineerd met compactheid en duurzaamheid. Het ontwerp heeft een greencalc score van 250 punten. Tevens zijn er enkele credits uit de BREEAM-NL methode meegenomen. 

De begane grond bestaat voornamelijk uit remise, kleedruimten en werkplaatsen. De verdieping is georganiseerd rondom de sportruimte annex bijeenkomstruimte. Achter deze ruimte liggen de verblijven van de 24-uursdienst. Tijdens de bouw is de huidige kazerne in gebruik gebleven.

Bij dit project is gebruik gemaakt van een Design & Build contractvorm. Stevens Van Dijck is daarbij gedurende het ontwerp en de uitvoering verantwoordelijk geweest voor het projectmanagement en de kwaliteitsinspecties.

3297 06 

3297 02

Opdrachtgever:Gemeente Leeuwarden
Locatie:Leeuwarden
Architect:BDG Architecten
Oppervlakte:ca. 4.000 m2
Bouwkosten:€ 5.700.000,-
Oplevering:eind 2012

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Vraag nu een advies aan of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op