Bel direct: 088 - 0024300

Metamorfose van Sanders Building

2017-03-17
    Bram Priem - Unitmanager bouwmanagement | Senior projectmanager

14 maart jl. heeft Dura Vermeer samen met haar onderaannemers, Van Galen en Van den Pol, een prachtig Sanders Building opgeleverd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Stevens Van Dijck heeft de directievoering en de kwaliteitsinspectie bij dit grootschalige renovatieproject verzorgd.

Proefrechtbank
Het bestaande gebouw, naar ontwerp van Quist, is gerenoveerd op basis van de ontwerpen van twee architectenbureaus. Quist Wintermans Architecten heeft de laagbouw (begane grond en 1ste verdieping) ontworpen en Jo Coenen architecten de hoogbouw (2de t/m de 7de verdieping). In de laagbouw wordt met name onderwijs gegeven. De hoogbouw dient als werkplek voor de medewerkers van de Erasmus School of Law, medewerkers van het University Support Centre (USC) en medewerkers van het Service Centrum Onderwijs, Onderzoek en Studentenzaken (OOS). 

De vier grote collegezalen en ca. 15 kleinere onderwijsruimten in de laagbouw zijn geheel gerenoveerd. Er is een proefrechtbank gerealiseerd waar toekomstige advocaten en rechters hun eerste rechtszaak kunnen uitvoeren. Tevens is de laagbouw uitgebreid met studielandschappen en een grote ontmoetingsruimte voor studenten, docenten en medewerkers van de universiteit. Doordat deze studielandschappen langs de Plaza zijn gesitueerd dragen deze ruimtes bij aan de levendigheid hiervan. De toepassing van bamboe in combinatie met veel glas geeft de laagbouw een geheel nieuwe en een transparante uitstraling.

32 nieuwe vides
De hoogbouw is volledig heringericht. De gesloten cellenstructuur heeft plaatsgemaakt voor transparante scheidingswanden. Hierdoor is een mooie mix tussen open ruimtes en meer gesloten kantoorruimten ontstaan. Met maar liefst 32 nieuwe vides in vijf verdiepings-vloeren is een enorme fysiek en visuele interactie tussen de verschillende kantoor-verdiepingen ontstaan. Dit zorgt ervoor dat de kantoorlagen ook in verticale zin een stuk opener en transparanter zijn geworden. De zogenaamde “lichthappers” op het dak en twee verdiepingen hoge “gevelboxen” aan de gevel maken het gebouw ook van buiten meer open en aantrekkelijk.

SandersB_01

Een deel van de kantoorverdiepingen is vanaf 16 maart in gebruik genomen door medewerkers van USC. Op korte termijn verhuizen ook de collega’s van de Erasmus School of Law en OOS naar hun nieuwe werkplekken. Begin april worden de vier grote collegezalen en de onderwijsruimten in gebruik genomen door de studenten.

 

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Vraag nu een advies aan of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op