Bel direct: 088 - 0024300

De laatste werkzaamheden bij B gebouw Universiteit Rotterdam

2017-03-09
    Frank Kroese - Projectmanager

De bibliotheek van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is volledig gerenoveerd. De renovatie was noodzakelijk om aan te sluiten bij de huidige en toekomstige manier van studeren en werken. De gerenoveerde bibliotheek is met een nieuwe entree aan de Institutenlaan lichter, ruimer, toegankelijker en overzichtelijker geworden.                         

Binnenkort worden er 900 goed uitgeruste, moderne studieplekken gerealiseerd. Daarna is de bibliotheek, eind mei 2017, gereed om in gebruik genomen te worden als ‘een stimulerende omgeving waar studeren, samenwerken en elkaar ontmoeten centraal staan’.

Licht, heel veel licht
In februari hebben de studenten en de medewerkers van de EUR een sneak preview gekregen. Met een plattegrond in de hand en de sloffen om de schoenen mochten zij als eerste een kijkje nemen in het nieuwe pand. Wat opvalt bij binnenkomst; is het licht, heel veel licht. Waar de oude bibliotheek vooral donker aanvoelde, is het in het nieuwe gebouw een oase van licht.

Het bibliotheekgebouw grenst aan een van de vijvers op de campus. Na de renovatie is het eiland in de aangrenzende vijver toegankelijk voor bezoekers. De nieuwe bibliotheek is van alles voorzien en klaar om het middelpunt van de campus te zijn.Het terugbrengen van het licht is een bewuste keuze geweest van architect Jef van den Putte.

Een andere bewuste keuze was het ‘opruimen’ van de bibliotheek. Om die reden zijn de metershoge boekenkasten verdwenen en zijn daar lage kasten voor in de plaats gekomen.

Stevens Van Dijck heeft voor dit ambitieuze project de directievoering en het toezicht mogen uitvoeren. 

Klik hier voor een impressie.

Contact

Wilt u passend advies voor uw organisatie?

Vraag nu een advies aan of bel direct: 088 - 0024300

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips en ontwikkelingen via de
Stevens Van Dijck nieuwsbrief

Volg ons op